News

Nelu Tătaru, declarația care sperie întreaga țară! ”Există riscul ca numărul cazurilor să crească. Mesajul OMS ‘Treziți-vă la realitate!’ e valabil și pentru politicieni”

05.07.2020 | 16:25
Nelu Tătaru, declarația care sperie întreaga țară! ”Există riscul ca numărul cazurilor să crească. Mesajul OMS ‘Treziți-vă la realitate!’ e valabil și pentru politicieni”
Nelu Tătaru atrage atenția că luna aceasta este una ”de foc” în contextul luptei contra pandemiei de coronavirus
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a făcut o declarație care a speriat întreaga țară! Astfel, ministrul Sănătății a tras un semnal de alarmă și a explicat că numărul persoanelor infectate cu coronavirus ar putea să crească.

Mai mult de atât, Tătaru a transmis câteva mesaje oamenilor de rând, dar și politicienilor care, potrivit lui, se folosesc de pandemie.

ADVERTISEMENT

„Este un număr crescut de cazuri. La sfârșitul acestor trei săptămâni de când avem o creștere, luăm ca repere numărul de decese, numărul de cazuri de la terapie intensivă care rămân peste 200.

Ce le-a spus Nelu Tătaru oamenilor despre COVID-19

În plus, avem și decizia Curții Constituționale care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu.

ADVERTISEMENT

În acest context, sunt pacienți care solicită externarea, ei sunt avertizați de către medicul curant, după examenul de aparate și sisteme efectuat de starea în care se află, indicațiile terapeutice, ce ar fi trebuit urmat”, a transmis Nelu Tătaru la Digi 24.

Chestionat în legătură cu pacienții care vor să plece mai repede din spital, Tătaru a fost la fel de ferm. „Sunt puși în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terțe persoane.

Li se spune că sunt sub incidența articolului 352 din codul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile.

ADVERTISEMENT

În acest context, rămân cu aceleași recomandări – cei care au primit recomandarea de izolare la domiciliu să respecte această izolare, iar familia și cei care sunt apropiați, în anturajul fiecărui pacient externat, pozitiv, să aibă grijă referitor la precauții și recomandări”, a mai spus ministrul Sănătății.

„Există riscul ca numărul cazurilor să crească. Noi gestionăm o creștere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători și mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare.

Trebuie să evaluăm foarte bine creșterea numărului de cazuri, iar în context legislativ, în aceste două zile, noi am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, a continuat acesta

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a fost destul de acid și la adresa politicienilor. „Cred că nu este un mesaj doar către populație, este un mesaj către cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele patru luni, pentru cei care contestă momentul în care aflăm, iar la noi este valabil și pentru cei, o parte a eșichierului politic, care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri