News

Nelu Tătaru descrie situația în care ne aflăm: ”Suntem pe primul loc în lume la decese. Majoritatea refuză unicul glonț pe care îl avem”

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în prezent consilier al premierului Florin Cîţu, spune că România este pe primul loc în lume la numărul deceselor provocate de Covid-19. Cauza principală: ”majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem”.
18.10.2021 | 23:13
Nelu Tataru descrie situatia in care ne aflam Suntem pe primul loc in lume la decese Majoritatea refuza unicul glont pe care il avem
ADVERTISEMENT

Valul 4 al pandemiei de Covid-19 a lovit crunt România. Zilnic, numărul de conaționali răpuși de boală este unul de nivelul sutelor. Un record de 442 a fost raportat pe 12 octombrie, ziua în care s-a trecut de totalul celor 40.000 de decese din pandemie.

În aceste condiții, fostul ministru al Sănătății din Guvernul Orban, Nelu Tătaru, în prezent consilier al premierului interimar Florin Cîțu, descrie în termeni extrem de alarmanți situația din țară.

ADVERTISEMENT

Ușor resemnat, medicul spune că ”oboseala și apăsarea acestui val 4 par să ne spulbere și ultima fărâmă de energie”. Acesta amintește de o statistică cutremurătoare: suntem locul 1 în Europa și în lume la numărul morților de Covid-19.

Nelu Tătaru, mesaj alarmant în valul 4 al infectărilor cu Covid-19 din România

Tătaru prezintă realitatea critică din ultima săptămână. Astfel, cumulat, ultimele 7 zile au adus peste 2.300 de decese în România din cauza Covid-19, adică o comună a fost practic rasă de pe fața pământului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fostul ministru al Sănătăţii mai punctează faptul că ne aflăm într-o situaţie extrem de grea și asta pentru că numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor.

”2.347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Oboseala şi apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere şi ultima fărâmă de energie. Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoinţa

ADVERTISEMENT

Dar, la finalul zilei nu suntem roboți, iar epuizarea își spune cuvântul și se arată chiar și într-o simplă imagine.

Ne aflăm într-o situație extrem de grea, pentru că numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor” a scris, luni seară, pe pagina sa de Facebook, Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru: ”Suntem pe primul loc în Europa și în lume la decese”

Nelu Tătaru se arată revoltat de faptul că, deși avem o armă în fața bolii, nu o folosim. Acest lucru face să fim lideri mondiali la numărul de decese provocate de Covid-19.

”Nu mai suntem goi în fața bolii, așa cum eram la începutul anului 2020. Știm care sunt riscurile.

Și, totuși, suntem pe primul loc în Europa și în LUME la numărul de decese…pentru că majoritatea populației refuză singurul glonț pe care îl avem astăzi în fața acestui inamic. De ce?”, se întreabă retoric medicul.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, 261 de persoane au decedat în România din cauza Covid-19. În același timp, la ATI sunt internaţi 1.764 de pacienţi, dintre care 41 sunt copii.

ADVERTISEMENT
Tags: