News

Nelu Tătaru, despre măsurile de relaxare: ”Ridicăm restricțiile doar acolo unde se poate”. Ce se întâmplă cu starea de urgență

27.04.2020 | 18:52
Nelu Tataru despre masurile de relaxare Ridicam restrictiile doar acolo unde se poate Ce se intampla cu starea de urgenta
Nelu Tătaru, despre finalul primului val al pandemiei: ”Prognoza merge spre 20 de mii de cazuri”. Virgil Musta avertizează asupra exploziei infecțiilor severe. Sursa: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a vorbit despre măsurile de relaxare prognozate a avea loc după data de 15 mai. Oficialul guvernului a spus că ridicarea restricțiilor nu se va realiza pe tot teritoriul României.

Nelu Tătaru, despre măsurile de relaxare: ”Ridicăm restricțiile doar acolo unde se poate”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un avertisment sever în legătură cu relaxarea măsurilor de izolare, eveniment preconizat a avea loc după mijlocul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Oficialul dă o veste proastă zonelor din țară unde există focare intense de coronavirus și spune că relaxarea se va produce doar în anumite regiuni.

”Relaxarea va fi după ce vom avea numere în scădere, după ce focarele vor fi controlate, pacienții vor fi în scădere la ATI, numărul deceselor va fi în scădere.

ADVERTISEMENT

Relaxarea se va produce doar limitat, și doar în anumite regiuni. Ridicăm restricțiile doar acolo unde se poate. Nu le vom lua în focare în desfășurare. Totul depinde de noi, de populație și de comportamentul tuturor.

Va fi mai bine dacă nu vom mai avea o transmitere comunitară accentuată, dacă temperaturile ridicate vor ajuta. Transmiterea pe calea aerului va rămâne. Vom avea o muncă titanică în domeniul medical. Totul depinde de conduita noastră și de cum va decurge.”, a spus Tătaru la B1.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu starea de urgență

După două luni de stare de urgență, românii vor răsufla ușurați odată cu data de 15 mai. Nelu Tătaru anunță că decretul prezidențial al lui Klaus Iohannis nu va mai fi prelungit.

În schimb, ministrul avertizează că va da un ”Ordin de Ministru” prin care se va menține un ritm ridicat al măsurilor de izolare și de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

”Relaxările se vor face în măsura în care evoluția pandemiei o va permite. De la zi la zi vom face evaluări. Vom elabora protocoale.

”Stare de urgență nu se va declara din nou, dar va fi un Ordin al Ministrului Sănătății care va menține un ritm susținut al măsurilor de precauție.”, a mai spus ministrul la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT