News

Nelu Tătaru, despre posibilitatea prelungirii stării de alertă: ”Totul depinde de evoluția cazurilor”. Ce spune ministrul de revenirea la starea de urgență

03.07.2020 | 10:49
Nelu Tataru despre posibilitatea prelungirii starii de alerta Totul depinde de evolutia cazurilor Ce spune ministrul de revenirea la starea de urgenta
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea prelungirii stării de alertă în România, în contextul exploziei cazurilor de coronavirus.

Oficialul Guvernului Orban a prezentat date îngrijorătoare despre pandemie și a spus că o intensificare a măsurilor autorităților depinde de realitatea epidemiologică.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește o posibilă revenire la starea de urgență, ministrul a spus că în acest moment nu există acest pericol.

Nelu Tătaru anunță posibilitatea prelungirii stării de alertă: ”Totul depinde de evoluția cazurilor”

Nelu Tătaru a susținut o conferință de presă, vineri dimineață, în care a spus că în acest moment epidemia Covid-19 este ținută sub control în continuare și că, în prezent, se lucrează la un proiect legislativ care va reglementa articolele declarate neconstituționale.

ADVERTISEMENT

În ciuda controlului asupra pandemiei din partea autorităților, Ministrul Sănătății a spus că guvernanții discută și despre necesitatea prelungirii stării de alertă după 15 iulie, în funcție de cum va evolua răspândirea coronavirus.

”În aceste zile, INSP face evaluări, recomandări, apanajul stării de alertă este apanajul premierului și al stării de urgență al președintelui.

ADVERTISEMENT

Nu avem pericolul stării de urgență în acest moment. Discutăm dacă este necesară prelungirea stării de alertă după 15 iulie.

Recomandările sunt pentru agenții de urgență și comunitate să respecte regulile. Avem transmitere comunitară accentuată, avem focare”, a spus Tătaru.

ADVERTISEMENT

Tătaru: ”Rata de infectare cu Covid-19 a ajuns la 1.4”

La ieșirea publică de vineri, Nelu Tătaru Nelu Tătaru a mai anunțat că se lucrează la un proiect de lege prin care carantina să fie legală, după ce judecătorii CCR au declarat neconstituțională carantina instituită prin ordin de ministru.

De asemenea, ministrul a mai spus că, în comparație cu primele zile ale stării de alertă, rata de infectare cu noul coronavirus din România a crescut dramatic.

”Izolarea trebuie să continue și nu este doar strict medicală, ci tot ce înseamnă criteriu epidemiologic. De la o rată de transmitere de 0,6, acum suntem la 1,4″, a mai adăugat Tătaru.

În ceea ce privește situația aparent critică în care se află secțiile ATI, unele dintre ele ocupate la capacitate maximă, ministrul Sănătății a declarat că sunt cazuri particulare care pot fi ținute încă sub control.

ADVERTISEMENT