News

Nelu Tătaru, despre revenirea la Ministerul Sănătății. Se va reîntoarce în funcția de ministru?

15.04.2021 | 21:32
Nelu Tataru despre revenirea la Ministerul Sanatatii Se va reintoarce in functia de ministru
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a comentat un posibil scenariu legat de revenirea sa în funcția de ministru, după demiterea lui Vlad Voiculescu de către prim-ministrul României, Florin Cîțu. Acesta a explicat dacă este interesat de o posibilă propunere.

Tătaru nu exclude un scenariu în care România ar trece și printr-un val al patrulea al pandemiei, în funcție de evoluția ratei de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de Ministru al Sănătății de către premierul Florin Cîțu, cel care asigură și interimatul în acest moment.

Nelu Tătaru, despre o posibilă revenire la Ministerul Sănătății. Se va întoarce în funcție?

“Eu am venit cu experiența de un an de zile, rămâne ca domnul prim-ministru Cîțu și domnul secretar Baciu să demonstreze că această perioadă dificilă poate fi trecută și începând cu 1 iunie să revenim la o viață mai normală.

ADVERTISEMENT

În acest moment, noi suntem într-o coaliție, Ministerul Sănătății este la USR-PLUS, iar partidul trebuie să vină cu o propunere care să înțeleagă sistemul sanitar.

Nu am participat la nicio discuție legată de postul de Ministru al Sănătății, dar dacă partidul ar decide asta, în urma unui schimb de portofolii, da, aș accepta numirea”, a afirmat fostul ministru la RTV.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru: “Am întors legea vaccinării la comisie”

“Eu am spus-o în mai multe rânduri, nu aș gândi atât de mult spre carantină. Cred că evaluarea restricțiilor existente împreună cu verificarea dacă ele sunt respectate reprezintă cheia. Eu am venit cu principiul de a nu veni cu restricții noi, de a izola focarele și a nu carantina localitățile.

Ce vedeți dumneavoastră zilnic sunt pacienți aflați în terapie intensivă. Când se degradează starea generală a unui pacient, el este dus în terapie intensivă. Pacientul de terapie intensivă este cel care poate să dea oricând un stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Nu este o abordare firească legată de evacuarea spitalelor așa cum s-a întâmplat. Am făcut asta și anul trecut, dar se pregătea această situație cu trei-patru săptămâni înainte, nu se mai interna în acel spital, doar urgențele.

Legea vaccinării este una la care se lucrează din 2017, eu sunt cel care am solicitat grupului PNL să o retragă de la plen pentru că nu vedeam corectă obligativitatea vaccinării.

Există vaccinuri în calendarul național de vaccinare care au o eficacitate văzută pe parcursul mai multor ani, dar legea vaccinării eu am întors-o la comisie pentru a fi rediscutată”, a adăgat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT