News

Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență: ”Vom vedea, facem o analiză a evoluției pandemiei”

09.07.2020 | 12:29
Nelu Tataru despre revenirea la starea de urgenta Vom vedea facem o analiza a evolutiei pandemiei
Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență: ”Vom vedea, facem o analiză a evoluției pandemiei”. Sursa foto: Inquam/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Nelu Tătaru a vorbit din nou despre un subiect arzător în această perioadă: revenirea la starea de urgență.

Prezent într-o vizită de lucru la Constanța, oficialul Guvernului Orban a dat de înțeles că o intensificare a pandemiei ar putea conduce către noi măsuri de izolare.

ADVERTISEMENT

Tătaru s-a ferit de cuvinte directe, însă a precizat că autoritățile sunt în alertă și analizează cu mare atenție evoluția cazurilor de Covid-19.

Ce spune Nelu Tătaru de posibila revenire la starea de urgență

În ultima perioadă, după creșterea accelerată a cazurilor de Covid-19, în România se vorbește tot mai multe de o posibilă revenirea la starea de urgență.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afimat, miercuri, că în acest moment nu ia în calcul o revenire la starea de urgenţă, dar că depinde şi de evoluţia ulterioară a cazurilor de Covid-19.

Oficialul din Sănătate a mai spus că erau pregătite şi alte măsuri de relaxare, dar nu au mai fost luate deoarece nu este încă momentul.

ADVERTISEMENT

”Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență.

Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, a spus Tătaru.

ADVERTISEMENT

Tătaru: ”Starea de urgență, atributul președintelui”

Nelu Tătaru a mai spus că ministerul pe care îl conduce va înainta propuneri către Comitetul pentru Situații de Urgență, însă decizia finală privind o eventuală revenire la starea de urgență va aparține președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

“Noi facem evaluări de la zi la zi, săptămânal, la două săptămâni, prin INSP şi Ministerul Sănătăţii facem o propunere către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar starea de urgenţă este atributul preşedintelui României care va lua o decizie. În acest moment nu iau în calcul, dar vedem şi evoluţia ulterioară”, a transmis Tătaru.