News

Nelu Tătaru, după patru zile cu peste 1.300 de cazuri: ”Sperăm la o stabilizare”. Care sunt cele mai afectate zone

08.08.2020 | 19:53
Nelu Tataru dupa patru zile cu peste 1300 de cazuri Speram la o stabilizare Care sunt cele mai afectate zone
ADVERTISEMENT

România a ajuns, sâmbătă, la a patra zi cu peste 1.300 de cazuri noi raportare de autorități, iar ministrul Nelu Tătaru spune că se așteaptă la o stabilizare.

Din păcate, ”stabilizarea” deja există, însă este una în zona de sus, la 1.300, după 1.309 de cazuri miercuri, 1.345 joi, 1.378 vineri și, sâmbătă, 1.350.

ADVERTISEMENT

Oficialul din Sănătate pare optimist și spune că în următoarea perioadă, dacă populația este responsabilă, am putea vedea și un trend descendent la infectărilor.

Nelu Tătaru reacționează după a patra zi cu peste 1.300 de cazuri: ”Sperăm la o stabilizare”

Prezent sâmbătă la Iași, într-o vizită de lucru, ministrul Nelu Tătaru a vorbit despre situația la zi a cazurilor de infectare cu Covid-19 în România.

ADVERTISEMENT

Acesta speră ca în următoarea perioadă de testare lucrurile să se stabilizeze și numărul zilnic de infectări cu noul coronavirus să intre pe mult dorita pantă descendentă.

“Sperăm ca în următoarea săptămână să putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent, dar depinde doar de noi toţi să putem ajunge la acest nivel”, a declarat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

România a trecut, pe 8 august, de granița celor 60 de mii de infecții de la startul pandemiei de SARS-CoV2. În ciuda cifrelor alarmante, Dr. Tătaru e sigur că autoritățile sunt capabile să gestioneze lucrurile.

”Putem gestiona acest număr de cazuri, dar, repet, ceea ce am spus de fiecare dată, nu se tranşează această problemă în spital. Aici corpul medical spitalizează, tratează, evaluează, externează, avem din păcate şi decese. Se tranşează în faza de prespital, acolo unde se produce transmitere şi apar cazurile infectate.

ADVERTISEMENT

Recurg la acelaşi îndemn de a respecta regulile, de a purta mască în spaţiile închise, în mijloace de transport în comun, la locul de muncă, în spaţiile deschise aglomerate. La nivel local fiecare Comitet de Situaţii de Urgenţă ia decizia unde sunt acele spaţii deschise, între ce ore se poartă mască”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Care sunt cele mai afectate zone de Covid-19 din țară

Tot sâmbătă, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat care sunt, în ordine, zonele de risc în România și care sunt sursele de infectare.

”Mergem pe zone, avem cea mai mare rată de infectare Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, București. dacă ne gândim la Argeș, Prahova, Dâmbovița, acolo e strict transportul navetiștilor, pe locul 2 este turismul.

În celelalte zone, pe locul întâi vin infectările din turism, adică oamenii au fost în vacanță, s-au infectat și s-au întors acasă”, a spus Nelu Tătaru, sâmbătă.

ADVERTISEMENT