News

Nelu Tătaru explică explozia numărului de infectări în rândul personalului medical: ”La început a fost luat prea ușor acest virus”

19.04.2020 | 11:08
Nelu Tataru explica explozia numarului de infectari in randul personalului medical La inceput a fost luat prea usor acest virus
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a încercat să explice explozia numărului de infectări cu coronavirus în rândul personalului medical.

Nelu Tătaru explică explozia numărului de infectări în rândul personalului medical

Nelu Tătaru a explicat, sâmbătă, după ce a efectuat o vizită fulger la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, că personalul medical care s-a infectat cu coronavirus are partea sa de vină.

ADVERTISEMENT

”Sunt un cumul de motive, atât din partea personalului care poate la început a luat prea ușor această pandemie și acest virus, apoi poate și o relaxare”, a declarat ministrul Sănătății, conform vremeanoua.ro.

Însă, Tătaru consideră că este și problema persoanelor care au venit în unitățile medicale și a omis să dea informații pe baza cărora personalul medical putea să își ia niște precauții.

ADVERTISEMENT

”Mai avem vreo două săptămâni de creștere a numărului de cazuri”

”Rămâne în continuare precauția în consultul fiecărui bolnav. Avem grijă să avem echipamentul de protecție, avem grijă cum ne îmbrăcăm, cum ne dezbrăcăm, avem grijă de tot ce înseamnă rutina zilnică. Rămân aceleași precauții”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru aveertizează că românii trebuie să se aștepte la o creștere a numărului de infectări și de decese, în condițiile în care nu a fost atins punctul maxim al pandemiei.

ADVERTISEMENT

”Nu am urcat acea pantă. Mai avem vreo două săptămâni în care trebuie să ne gândim că vom avea o creștere a numărului de cazuri. Sperăm să rămână progresivă, nu exponențială”, a afirmat niministrul Sănătății.

”Vom avea și decese ale celor pe care îi vedeți în aceste momente pe terapie intensivă. Au anumite comorbidități ce în perioada următoare corpul medical va da măsura să poată salva cât mai mulți dintre dânșii”, a încheiat Tătaru.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru avertizează că numărul bolnavilor riscă să explodeze în alte șase județe ale țării, dacă nu se intervine cât mai rapid posibil. Totodată, oficialul îndeamnă opinia publică să conștientizeze gravitatea situației și să respecte distanțarea socială.

ADVERTISEMENT