Nelu Tătaru i-a cerut demisia şefului DSP Iaşi. Spitalul mobil din Lețcani, motivul scandalului

Alexandru Năstase   
în HotNews
08/11/2020, 19:24
Nelu Tătaru i-a cerut demisia şefului DSP Iaşi. Spitalul mobil din Lețcani, motivul scandalului
Ministrul Sanatatii, Nelu Tătaru vrea să-l dea afară pe șeful DSP Iași. Sursa foto - DANI AMARIEI / MEDIAFAXFOTO

Nelu Tătaru i-a cerut demisia şefului DSP Iaşi. Ministrul Sănătății s-a supărat rău de tot pe Vasile Cepoi, conform unor surse liberale. Conducerea Direcției de Sănătate Publică este acuzată că a emis autorizaţia de funcţionare pentru spitalul mobil de la Leţcani, deşi unitatea medicală are serioase deficienţe.

De altfel, Nelu Tătaru a vizitat spitalul mobil de la Leţcani, pentru a evalua situaţia acestei unităţi medicale. Acesta s-a declarat nemulţumit de faptul că DSP Iaşi a emis autorizaţie, în ciuda unor deficienţe majore cu care se confruntă unitatea.

Ministrul Nelu Tătaru l-ar fi acuzat pe Vasile Cepoi că a greşit grav în acest caz. Mai mult de atât, Tătaru crede că șeful DSP a vrut să-l acopere pe fostul lider al Consiliului Judeţean, social-democratul Maricel Popa.

Nelu Tătaru a solicitat demisia şefului DSP Iaşi, Vasile Cepoi

Aceleaşi surse liberale au precizat pentru news.ro că Vasile Cepoi ar fi transmis că el nu consideră că a greşit, moment în care ministrul i-a replicat că aşteaptă să demisioneze.

Vă readucem aminte că șeful CJ Iaşi Costel Alexe s-a deplasat împreună cu ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru la spitalul mobil de la Leţcani, investiţie de peste 13 milioane de euro, el precizând că nu se aştepta ca această unitate să fie într-o situaţie atât de complicată.

”Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil şi să nu cadă victime într-un război politic în care fostul preşedinte al CJ Maricel Popa şi-a dorit să folosească spitalul.

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul şi au găsit opt deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestui spital. Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Leţcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente.

Alimentarea cu apă potabilă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheţ. Instalaţia de încălzire nu funcţionează în condiţii de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

El a anunţat că săptămâna viitoare va veni de la Ministerul Sănătăţii o echipă de experţi, pentru a evalua deficienţele de la spitalul mobil şi pentru a stabili ce trebuie făcut pentru ca unitatea să facă faţă sezonului rece

 

 

Închide ×