News

Nelu Tătaru îi avertizează pe români că țara se va întoarce în stare de urgență

23.07.2020 | 23:46
Nelu Tătaru îi avertizează pe români că țara se va întoarce în stare de urgență
Nelu Tătaru a explicat de ce nu se pot relua meciurile din Liga 1 cu fani în tribune: „Puteți controla o galerie?”. Sursă foto: inquam.ro
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru îi avertizează pe români și pe politicieni că România are șanse mari să ajungă iar în stare de urgență.

Principalii vinovați sunt oamenii care nu respectă nicio măsură de protecție, dar și politicienii care îndeamnă la nesupunere.

ADVERTISEMENT

Ministrul a vorbit la Antena 3 despre scenariul în care țara noastră se va întoarce în starea de urgență care sperie pe toată lumea.

Nelu Tătaru crede că România riscă să se întoarcă la starea de urgență

Cu toate acestea, așa cum și Raed Arafat a dezvăluit, Nelu Tătaru nu a propus concret revenirea la starea de urgență în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Deocamdata nu cred ca ajungem la stare de urgenta dar daca unii din noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge. Unii trebuie sa tratam, unii tredbuie sa testam, unii trebuie sa carantinam si multi trebuie sa respecte regulile. Nerespectand regulile, asta va face ca tot ce facem noi medical sa fie in zadar, un pacient externat sa fie inlocuit de alti doi pacienti si sa supraaglomereze sistemul medical”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit stiripesurse.ro.

Un „studiu” promovat de Raed Arafat susține că România ar putea ajunge la 1 milion de cazuri de Covid-19 la mijlocul lunii septembrie, în actualul ritm al creșterii bolii.

Rata de infectare în țara noastră crește săptămânal cu 54%, potrivit experților. „Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, este precizat în document.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a avertizat că datele se pot transforma în realitate dacă oamenii nu vor respecta cu strictețe măsurile de distanțare socială și protecție împotriva Covid-19.

„Riscul să continue în realitate există. Să continuăm să creștem cu numărul cazurilor active. Să vedem că situația în România poate să se înrăutățească. Noi primim date din mai multe zone, acest studiu până acum a avut o interpretare corectă, în sensul că situația merge spre mai rău.

Nu înseamnă că se va ajunge acolo, e o creștere exponențială. Trebuie să avem mare grijă, dacă populaţia nu respectă măsurile, riscul ca acest studiu să devină realitate există”, a completat Arafat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri