ADVERTISEMENT
News

Nelu Tătaru îi „urechează” pe medicii care se plâng că nu mai au Remdesivir: „Să gestioneze corect acest medicament”

Autor: Flaviu Popa | 03.10.2020 | 16:02
Nelu Tătaru îi „urechează” pe medicii care se plâng că nu mai au Remdesivir: „Să gestioneze corect acest medicament”
Remdesivir a fost inclus pe lista medicamentelor aflate în revizuire continuă. Sursa foto: descoperă.ro

Nelu Tătaru îi urechează pe medici pentru că nu știu cum să „gestioneze” stocurile existente de Remdesivir, medicament folosit pentru tratarea cazurilor grave de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a dat asigurări că România primește, în continuare, stocuri suficiente de Remdesivir, însă trebuie ca medicii să gestioneze corect aceste stocuri.

Afirmațiile lui Tătaru vin ca răspuns la declarațiile făcute de profesorul Șerban Bubenek, președinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, care s-a plâns că există pacienți care nu mai primesc medicamente pentru Covid-19, pentru că nu mai există stocuri.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru îi ceartă pe medicii care nu gestionează corect stocurile de Remdesivir

Potrivit informațiilor oferite de Bubenek, există pacienți care nu au fost tratați corespunzător pentru Covid-19 și, în consecință, au murit. Replica lui Tătaru a fost scurtă, dar tăioasă.

„Avem livrări ale acestui medicament. După cum ştiţi şi producţia lui este limitată şi am avut livrări inclusiv în luna septembrie şi avem şi în octombrie. În funcţie de cantitatea care vine, noi repartizăm pentru fiecare spital suport COVID sau spital de fază 1, fază 2, pentru pacienţii pe care îi au în terapie intensivă pentru durata unui tratament de cinci zile. Şi aşa s-a făcut şi repartiţia.

ADVERTISEMENT

Vor mai veni şi următoarele tranşe şi la fel vor fi repartizate. Rămâne doar de medicii curanţi din terapiile intensive să poată gestiona corect acest medicament”, a declarat Nelu Tătaru, conform Newsweek.ro.

Semnalul de alarmă tras de Bubenek la Medika TV în urmă cu câteva zile se pare că nu i-a căzut bine lui Tătaru, cel care conduce destinele Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

„În spitale din Bucureşti în care nimeni nu ştie în mod transparent cum se administrează Remdesivirul, câte flacoane au venit, câte s-au consumat, pacienţii primesc într-o zi şi a doua zi li se spune că s-a terminat.

Avem date şi reclamaţii de la pacienţi care au primit o singură zi Remdesivir, după care li s-a spus că nu mai există, şi unii dintre ei nu au mers prea bine. Pacienţii au dreptul să fie trataţi. Există pacienţi care nu au fost trataţi în terapie intensivă, pentru că n-au avut medicamente, deşi Ministerul Sănătăţii a dat 30 de milioane de euro, pe care nu ştim cum s-au cheltuit”, declara medicul Bubenek.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!