News

Nelu Tătaru își cere scuze pentru declarațiile făcute după incendiul de la Piatra Neamț

16.11.2020 | 21:25
Nelu Tataru isi cere scuze pentru declaratiile facute dupa incendiul de la Piatra Neamt
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru își cere scuze pentru declarațiile făcute imediat după incendiul produs în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență de la Piatra Neamț.

Ministrul Sănătății a spus atunci că toți suntem vinovați pentru tragedia produsă deoarece „am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban consideră că declarația ministrului a fost făcută într-un moment dificil. „Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individuali pentru fiecare nerealizare”, a spus premierul.

Ministrul Sănătății și-a cerut scuze de la pacienți și societatea civilă

“Cred că am fost greșit înțeles și îmi cer scuze pentru acest lucru societății civile sau pacienților dacă au crezut că ei sunt cei vizați. Nu. În acești 30 de ani au fost diverse guverne, au fost diverși miniștri ai Sănătăți, au fost administrații locale, u fost factori politici, au fost interese locale sau personale care au dus la situația spitalelor pe care o vedem în acest moment. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătății”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a făcut declarația pentru care își cere scuze la Spitalul Modular din Lețcani, unde au fost transferați pacienții care au supraviețuit incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț.

„Pentru situaţia de 30 de ani, şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a spus atunci Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Astăzi a venit și reacția premierului la declarația ministrului Sănătății.

„Într-un moment dificil, a făcut o declaraţie. Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individuali pentru fiecare nerealizare. Din punctul meu de vedere acum, în schimb, treaba noastră este să rezolvăm toate problemele, să asigurăm reducerea numărului de infectări, prin respectarea normelor de protecţie sanitară, să asigurăm tratarea pacienţilor care se îmbolnăvesc şi să găsim soluţii pentru orice situaţie care apare, inclusiv soluţia de a putea realiza rapid orice lucrare e necesară, de modernizare, de reparaţii, pentru a putea conferi siguranţă în secţiile de Terapie Intensivă – siguranţă care este oricum în secţiile de Terapie Intensivă. Nu trebuie judecate toate secţiile de Terapie Intensivă după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, dar vrem să ne asigurăm o dată în plus şi mai mult decât atât, să sprijinim managementul spitalelor, pentru a putea asigura toate dotările şi lucrările necesare în secţiile de Terapie Intensivă”, a spus Ludovic Orban la finalul unei întâlniri la Ministerul Sănătății.