News

Nelu Tătaru: ”Izolarea persoanelor în vârstă ar putea fi prelungită cu 10-14 săptămâni”

12.04.2020 | 20:51
Nelu Tataru Izolarea persoanelor in varsta ar putea fi prelungita cu 1014 saptamani
O femeie din Galați a jefuit mai mulți bătrâni. Ce metoda inedită a folosit pentru a păcăli oamenii. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat este luată în calcul posibilitatea prelungirii măsurilor de izolare care să vizeze doar persoanele în vârstă cu un interval de până la 14 săptămâni.

Izolare mai scurtă pentru cei tineri decât pentru vârstnici

Nelu Tătaru a precizat că acest interval depinde și de modul în care va evolua epidemia de COVID-19 în România.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că se ia în calcul prelungirea măsurilor de izolare a persoanelor în vârstă, cel puţin pentru 10-14 săptămâni, în funcţie de evoluţia pandemiei COVID-19 în România.

Luăm în calcul şi această măsură la nivelul Comitetului ştiinţific, Institutului Naţional de Sănătate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sănătăţii, pentru început să ne gândim la 10-14 săptămâni în care să izolăm aceste persoane, având în vedere şi evoluţia ulterioară, dar ne adaptăm la evoluţia pe care pandemia o va avea în România”, a declarat, duminică, Nelu Tătaru la Realitatea TV.

ADVERTISEMENT

În ce privește revenirea la normal a vieții cotidiene  pentru celelalte categorii de vârstă, Nelu Tătaru a spus că normalizarea ar putea avea loc în 4-6 săptămâni.

Tătaru a transmis că măsurile de izolare şi de restricţii trebuie respectate.

Vreau ca toată lumea să înţeleagă că mai avem trei-patru săptămâni grele, aceste săptămâni trebuie să le gestionăm în comun, şi noi, corpul medical, dar şi populaţia de rând, ajutată de autorităţile locale, care trebuie să vegheze la această izolare şi la această distanţare socială”, a adăugat Tătaru.

ADVERTISEMENT

Posibilitatea prelungirii izolării pentru persoanele în vârstă a fost evocată de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat cotidianului  german Bild, transmite Agerpres.

Ea a spus că restricțiile pentru bătrâni ar trebui să fie în vigoare până la finele anului.

În lipsa unui vaccin, contactele cetăţenilor în vârstă vor trebui restricţionate cât mai mult cu putinţă. Ştiu că este greu şi că singurătatea este o povară. Dar este o chestiune de viaţă şi de moarte. Trebuie să rămânem disciplinaţi şi să avem foarte multă răbdare”, a avertizat ea. ”Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul pentru multe luni, probabil până anul viitor”, a mai spus şefa Comisiei Europene.

ADVERTISEMENT