Nelu Tătaru: ”Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”. Ministrul Sănătății a precizat când ar putea să scadă numărul de cazuri de COVID-19

Robert Cristea   
în HotNews
15/09/2020, 17:23
Nelu Tătaru: ”Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”. Ministrul Sănătății a precizat când ar putea să scadă numărul de cazuri de COVID-19
Nelu Tătaru: ”Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”. Ministrul Sănătății a precizat când ar putea să scadă numărul de cazuri de COVID-19Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Nelu Tătaru e îngrijorat de situația din România. Ministrul Sănătății a afirmat că țara noastră nu a trecut de primul val al epidemiei de coronavirus.

Pentru mai multă claritate asupra viitorului, Tătaru a precizat trebuie să ”vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l vedem în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor.”

Ministrul Sănătății crede că depinde de populație dacă numărul cazurilor va scădea și că se așteaptă să vedem o îmbunătățire în a doua parte a lunii octombrie.

Nelu Tătaru: Scădere de cazuri în a doua jumătate a lunii octombrie

“Suntem în a două faza a primului val sau a doua cocoașă. Suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem în aceste două săptămâni, 10 – 14 zile în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l vedem în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor” – Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

”Respectarea regulior ar trebui să ne lase în același platou cu creștere relativ mică de la o zi la alta. Contextul respectării regulilor rămâne cheia de boltă la tot ce va urma.

Condițiile în care ducem spre începtuul de octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli și continuarea perioadei de învățământ ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lunii octombrie – noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri”, a precizat Nelu Tătaru la Digi24.

Afirmația lui Nelu Tătaru este surprinzătoare, în condițiile în care OMS a precizat de curând că se așteaptă ca lunile octombrie și noiembrie să fie dificile în Europa.

„Va deveni mai greu. În octombrie, noiembrie, va crește mortalitatea”, a afirmat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS.

  • ”Să nu uităm că va veni sezonul rece, să nu uităm că va veni sezonul gripal, să nu uităm că există comorbidități. Trebuie să avem grijă la toate. Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi” – Nelu Tătaru.
Închide ×