News

Nelu Tătaru, mesaj categoric despre amânarea alegerilor parlamentare. Anunțul ministrului

09.10.2020 | 17:50
Nelu Tataru mesaj categoric despre amanarea alegerilor parlamentare Anuntul ministrului
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru îl susține pe Klaus Iohannis și nu concepe ca alegerile parlamentare din 6 decembrie să fie amânate din cauza pandemiei de Covid-19.

Ministrul Sănătății dă asigurări că alegerile parlamentare vor putea fi organizate fără probleme, în condiții de maximă siguranță.

ADVERTISEMENT

Asta, cu toate că România a trecut de 3.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 la 24 de ore și sistemul medical e la un pas de colaps.

Nelu Tătaru nu ia în considerare amânarea alegerilor

„Nu avem niciun indiciu în acest moment să ne spuna că nu putem organiza alegeri parlamentare”, și-a început discursul ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT

PSD, prin vocea conducătătorului Marcel Ciolacu, a anunțat că este inevitabilă amânarea alegerilor parlamentare, dacă țara noastră rămâne pe drumul periculos pe care se află.

„Vom vedea în acel moment, în funcţie de cum evoluează pandemia. Nu PSD va amâna aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, cred că este legitim un vot în Parlament de a se amâna alegerile. Momentan nu este supus la vot. Vom vedea în funcţie de cum evoluează pandemia. 

ADVERTISEMENT

Proiectul ar trebui votat de mai multe forţe politice ca să treacă de Parlament (…) În acest moment avem o rată de infectare de 25%. Nu PSD amână alegerile. PSD se pregăteşte de alegeri pentru data de 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil să avem o amânare a alegerilor”, a declarat Ciolacu.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis nu vrea să mai acorde 3 luni de guvernare bonus celor de la PSD, în condițiile în care Constituția ar permite acest lucru.

ADVERTISEMENT

O democrație nu funcționează fără alegeri. Este clar că dacă numărul de cazuri crește, campania electorală se va desfășura în condiții mai speciale decât la locale. Nu putem continua cu un Parlament fără puteri depline. Cu cât am putea să amânăm alegerile? Constituția ne spune cu maxim 3 luni. Nu cred că cineva își imaginează că situația epidemiologică va fi net mai bună la finalul iernii decât pe 6 decembrie. Actul de votare în sine nu este mai periculos decât mersul după pâine. La locale lucrurile au fost bine controlate. Așa va fi și la parlamentare”, a explicat Iohannis.

ADVERTISEMENT