News

Nelu Tătaru, mesaj ferm despre COVID-19! „Poate că ne-am relaxat un pic cam repede”

10.07.2020 | 19:32
Nelu Tătaru, mesaj ferm despre COVID-19! „Poate că ne-am relaxat un pic cam repede”
Nelu Tătaru a declarat că elevii care au acasă membri ai familiei cu boli grave, cu comorbidități sau foarte în vârstă, nu trebuie să meargă la școală.
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a transmis un mesaj ferm despre COVID-19! Astfel, acesta consideră că ne-am relaxat prea repede și avem o transmitere comunitară ridicată.

Oficialul a vizitat spitalele din Moldova să vadă care este situația de acolo a pacienților infectați. Vă reamintim că prima măsură luată de acesta în funcție a fost să impună conducere militară la unitatea din Suceava.

ADVERTISEMENT

„Suntem în același registru al creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta. Suntem într-o zi în care am scăzut sub 600, dacă poate fi o veste bună, dar suntem în 4 săptămâni de creștere.

Ministrul Sănătății, avertisment despre COVID-19!

Suntem, totuși, după măsuri de relaxare și suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată. Astăzi 592 de cazuri, ieri 614 cazuri.

ADVERTISEMENT

Astăzi doar 13 decese și scăderea celor din terapie intensivă. Recomand în continuare păstrarea acelorași precauții”, a spus Tătaru.

„Nerespectând regulile, avem o transmitere comunitară. Poate că ne-am relaxat un pic cam repede. Am dat acele măsuri de relaxare, dar le-am dat însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării acelor măsuri de relaxare.

Respectând aceste norme, agreem o evoluție, o creștere ușoară a numărului de cazuri asumată, dar ajungem într-un timp relativ scurt, într-o lună de zile, la un moment în care putem avea o viață cvasi-normală. În condițiile în care nu respectăm aceste reguli, este un obiectiv care se îndepărtează”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

„Avem, dincolo de Suceava și București, pe care le știm cu număr mare de pacienți infectați, sunt acele județe care au trecut de 1000 de infectări și care în ultima vreme au o creștere accentuată.

Ne gândim la Brașov, Argeș, Botoșani, Neamț, Galați, Vrancea. Ele sunt județele pe care trebuie să le avem în vedere în acest moment, după cum și Buzău și Brăila, în care a început să crească numărul de cazuri”, a mai spus ministrul.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri