News

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, în control la Constanța: “3 medici afectați, 5 asistente și cadre medii. Voi merge în toate județele unde avem peste 100 de cazuri”

05.04.2020 | 15:36
Nelu Tataru ministrul Sanatatii in control la Constanta 3 medici afectati 5 asistente si cadre medii Voi merge in toate judetele unde avem peste 100 de cazuri
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a mers duminică în control la Constanța, pentru a verifica situația spitalelor implicate în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru verifică spitalele din Constanța ce tratează pacienții cu coronavirus

Ministrul Sănătății s-a deplasat duminică în județul Constanța, pentru a vedea la fața locului cum gestionează spitalele tratarea pacienților cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a declarat că în acest moment pe raza județului Constanța se află 8 cadre medicale infectate cu COVID-19, însă situația nu este una gravă.

Cu toate acestea, un medic este internat la terapie intensivă, în stare critică.

”Avem 3 medici afectați, 5 asistente și cadre medii. Voi merge în toate județele unde avem peste 100 de cazuri. Avem un singur pacient pe Terapie Intensivă, în stare critică. Este un medic de familie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății: “Nu există nicio discuție pentru intrare în carantină a vreunui alt oraș”

Nu este situația atât de gravă la Constanța. Este un potențial focar, dacă nu avem grijă”, a declarat Nelu Tătaru în urma vizitei în județul Constanța, potrivit Știripesurse.

Ministrul Sănătății a spus că a avut parte de o surpriză plăcută în timpul vizitei de la Techirghiol, iar legat de intrarea în carantină a unor localități noi, acest lucru nu este luat în discuție momentan de autorități.

ADVERTISEMENT

“La Techirghiol erau cearceafuri la geam prin care ne mulțumeau. Starea lui Constantin Dina, șeful Corpului de Control, este bună, este asimptomatic. Am nebulizat sediul ministerului.

În acest moment, nu există nicio discuție pentru intrare în carantină a vreunui alt oraș”, a mai precizat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT