News

Nelu Tătaru, nou ordin pentru toate spitalele: „Vor aloca 10% din paturile de terapie intensivă bolnavilor Covid-19”

15.10.2020 | 15:29
Nelu Tataru nou ordin pentru toate spitalele Vor aloca 10 din paturile de terapie intensiva bolnavilor Covid19
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănății Nelu Tătaru a transmis tuturor spitalelor din România să se pregătească să aloce locuri pentru pacienții cu Covid-19.

Concret, spitalele trebuie să aloce 10% din paturile de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Fiecare spital va urma să fie evaluat pentru a vedea cum se va plia pe noul plan gândit de Ministerul Sănătății în plină pandemie.

Nelu Tătaru a dat ordin tuturor spitalelor să primească bolnavi Covid-19

„10% din paturile de terapie intensivă și 15% dintre celelalte locuri vor fi alocate pentru bolnavii cu COVID-19”, a explicat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Șeful DSP București, Oana Nicolescu, explicase în 14 octombrie că mai multe spitale din Capitală sunt deja pline și nu mai fac față unui nou val de pacienți.

Fiecare spital are izolatorul, pacientul suspect ajunge la nivelul izolatorului, dacă rezultatul e pozitiv automat e direcționat către un spital Covid, vrem ca acest lucru să nu se mai întâmple. Pacientul diagnosticat pozitiv să poată să rămână și să fie supravegheat în spitalul respectiv.

ADVERTISEMENT

După cum vedeți numărul de îmbolnăviri a început să crească motiv pentru care ne gândim în avans la măsuri. Mergem pe ideea că dacă există o problemă de abordare, putem să susținem medicul epidemiolog pentru a găsit și spitalul respectiv o soluție”, a explicat Oana Nicolescu.

România a trecut de 4.000 de cazuri de infectare pe zi cu noul coronavirus și tot mai multe orașe importante se apropie de o rată de incidență de 3 la mie, lucru care ar putea duce la carantinarea lor.

ADVERTISEMENT

Numărul infectărilor cu noul coronavirus confirmate în țara noastră a ajuns la 168.490, potrivit datelor transmise în 15 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică, după o zi cu 4.013 cazuri noi.

5.674 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat. În intervalul 14.10.2020 (10:00) – 15.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (46 bărbați și 27 femei), un nou record.

ADVERTISEMENT