News

Nelu Tătaru, o nouă declarație privind starea de urgență. Ce recomandă ministrul Sănătății

13.07.2020 | 10:59
Nelu Tataru o noua declaratie privind starea de urgenta Ce recomanda ministrul Sanatatii
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut o nouă ieșire publică pe tema posibilei reveniri la starea de urgență în România.

În contextul delicat al exploziei numărului zilnic de infectări, oficialul Guvernului Orban dă asigurări că încă nu există vreun pericol pentru aceste restricții dure.

ADVERTISEMENT

Tătaru spune că autoritățile încă au situația sub control, numărul pacienților de la terapie intensivă nu e foarte mare, iar locuri în spitale sunt suficiente.

Ce spune Nelu Tătaru despre starea de urgență

Aflat în vizită de lucru pentru a verifica situația de la Spitalul Județean din Galați, devenit focar de COVID-19, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că numărul de noi infectări din ultimele 24 de ore este în scădere,

ADVERTISEMENT

Totodată, Tătaru a mai spus că, cel mai probabil, marți se va înregistra o creștere pentru că în weekend nu s-au făcut testele la capacitate maximă.

Indiferent de noile date din următoarele zile, ministrul este convins că pericolul revenirii la starea de urgență este încă extrem de departe de țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Nu văd un pericol pentru starea de urgență, dar recomand menținerea acelor reguli impuse. Gestionăm situația, locurile sunt suficiente la terapie intensivă. Recomand păstrarea acelor precauții.”, a spus Tătaru, la Galați.

Tătaru: ”Nu suntem în colaps medical”

Întrebat dacă România se apropie de un eventual colaps medical, Nelu Tătaru a liniștit populația și a spus că evoluția lucrurilor nu a ajuns încă la un stadiu atât de grav.

ADVERTISEMENT

”Nu suntem într-un colaps medical, avem 243 de persoane în ATI, adresabilitatea la UPU este încă acceptabilă. Îi avem pe cei care sunt în acest moment asimptomatici sau simptome ușoare, mulți dintre ei au solicitat externarea. Sunt locuri în spitale”, a asigurat Tătaru.

În urmă cu câteva zile, Raed Arafat, șeful DSU, a spus că pragul de alarmă în epidemia de coronavirus este atingerea unui număr de 400-500 de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT