Alegeri 2024

Nelu Tătaru, PNL, despre tensiunile din Coaliție privind prezidențialele. „Niște cuțite au fost chiar mai ascuțite decât în alte campanii locale”

Nelu Tătaru, deputat PNL, despre blocajul Coaliției privind prezidențialele. „După rezultatele obținute, fiecare partid își cere drepturile acum”
19.06.2024 | 21:01
Nelu Tataru PNL despre tensiunile din Coalitie privind prezidentialele Niste cutite au fost chiar mai ascutite decat in alte campanii locale
Nelu Tătaru spune că PNL și PSD își fac propriile calcule, după alegerile din 9 iunie / Foto: Facebook, Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Deputatul PNL Nelu Tătaru a vorbit, miercuri, despre neînțelegerile din cadrul coaliției privind calendarul alegerilor prezidențiale, spunând că „fiecare partid își cere drepturile în acest moment”.

„După rezultatele obținute, fiecare partid își cere drepturile”

Nelu Tătaru, deputat PNL, a comentat, miercuri, tensiunile din cadrul coaliției cu privire la data alegerilor prezidențiale, social-democrații dorind ca ele să aibă loc în septembrie, în timp ce liberalii doresc să mute prezidențialele în decembrie

ADVERTISEMENT

„Sunt discuții cred că și la noi, și la PSD. Noi am văzut că în această campanie electorală, cel puțin pentru locale, mergând separat nu s-a văzut nicio alianță, nicio înțelegere, nicio coaliție. Cred că niște cuțite au fost chiar mai ascuțite decât în cazul altor campanii locale. Cred că după rezultatele obținute fiecare partid își cere drepturile în acest moment și cred că fiecare partid își vede o strategie în eventualele reușite în alegerile parlamentare”, a declarat Nelu Tătaru la B1TV.

Nelu Tătaru s-a referit și la amenințările PSD la adresa ministrilor liberali, potrivi cărora dacă nu semnează o Hotărâre de Guvern privind data alegerilor, ar fi remaniați. „Nu știu dacă amenințările astea vor duce undeva. Din punctul meu de vedere acest program de guvernare trebuia să cuprindă și niște măsuri de dreapta dacă mă întrebați. Se anunța un grad de îndatorare de 51%. Toate legile spun că la un grad de îndatorare de peste 50% se îngheață salariile. Ce facem în acest moment?”, a spus Tătaru.

ADVERTISEMENT

Mihai Tudose: „Până la urmă, dragoste cu sila nu există”

Anterior, vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, a sugerat aceste remanieri, precizând că, în coaliție, s-a stabilit că cea mai potivită lună pentru organizarea alegerilor prezidențiale este luna septembrie, și că un refuz al liberalilor ar duce la un blocaj al alianței.

„În momentul în care unii miniștri se opun deciziei politice a prim-ministrului și a Guvernului, acel guvern nu mai e funcțional. Adică, eu am fost prim-ministru, dacă un ministru nu accepta o Hotărâre de Guvern necesară, stabilită și dorită de conducerea Guvernului, pleca acasă în ziua aia, nu mai discutam”, a declarat Mihai Tudose pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

„Dacă judecăm normal, corect și matematic și politic, această coaliție este soluția de guvernare a României și astăzi și mâine și pe termen lung pentru că ăsta e rezultatul votului românilor și nici pe viitor nu se întrevăd alte posibilități. PSD a intrat la guvernare și stăm pentru a asigura stabilitatea țării și în relația cu partenerii externi și economic și militar, trebuie să fim un factor de stabilitate pentru că avem o mare relevanță politică, economică, strategică în contextul actual. Dacă cineva dorește să părăsească guvernarea, până la urmă dragoste cu sila nu există și intrăm în jocul democratic”, a mai spus el.