News

Nelu Tătaru, previziuni pentru sărbătorile de Crăciun. Ce se poate întâmpla peste o lună

31.10.2020 | 19:51
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a vorbit astăzi despre cum pot arăta sărbătorile de Crăciun. Ministrul Sănătății a precizat că regulile nu au fost respectate în ultima perioadă. 

Dacă oamenii nu se vor abate de la restricții, Tătaru crede că ”într-o perioada de 21-28 de zile putem observă o stabilizare”.

ADVERTISEMENT

Practic, acesta se așteaptă ca răspândirea să fie mai mică peste aproximativ o lună. ”Prognoza, previziunile țin de noi toți. Dacă respectăm acele reguli, impunem anumite restricții și respectăm acele restricții”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru, despre situația din țară până la Crăciun

”La începutul acestui an spuneam un lucru, nu vom avea același 1 mai, aceleași sărbători pascale, aceleași rusalii și aceeași vacanță de vara. O mare parte dintre noi nu a înțeles acest lucru și am avut o transmitere accentuată,” a declarat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătățiinu poate spune exact ce se va întâmpla cu sărbătorile de Crăciun, dar speră ca până atunci situația să se amelioreze. Vă amintim că România bate record după record în ultima perioadă. Situația este alarmantă în spitale și la secțiile de Terapie Intesivă.

Nelu Tătaru a vorbit sâmbătă și despre stare în care se află Capitala.

“Suntem în evaluare. Din punctul meu de vedere, Bucureştiul este greu de diferenţiat în sectoare şi izolat, după cum este foarte greu de diferenţiat Bucureştiul de Ilfov în general. În acest moment suntem în perspectiva în care gestionăm fiecare caz în parte, facem izolarea sau carantinarea persoanelor, cu anchetă epidemiologică urmărită foarte clar şi monitorizarea prin medicul de familie”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii a declarat că nu va exista un lockdown la nivelul României din cauza noului coronavirus. Pot fi impuse anumite restricții suplimentare, conform Agerpres.

 „E din ce în ce mai gravă situaţia în toată ţara şi în toată Europa. Vedem că avem cazuri, se merge la 50.000 pe zi în Franţa, la 26.000 în Marea Britanie, 21.000 în Italia, 20.000 în Spania. Sunt evoluţii ale unui val doi, pe care noi îl lipim de valul întâi de la noi. Haideţi să nu ne gândim atât de departe la sărbători, să ne gândim la următoarea săptămână. După cum ştiţi, noi evaluăm fiecare localitate în parte. Dacă impunem restricţii, le impunem la nivel local. Avem acea evaluare de 48 de ore după informaţia primită de DSP la 24 de ore, în care autorităţile locale sunt cele care gestionează evoluţia pe cele 48, impunând restricţii. Vom avea şedinţe mâine seară la Comitetul Naţional pentru coordonarea intervenţiei, în care vom impune şi restricţii suplimentare, adaptate în funcţie de indice la nivelul fiecărui judeţ şi al fiecărei localităţi.” – Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT