News

Nelu Tătaru, primul mesaj despre o eventuală scădere a cazurilor! Ce condiție trebuie îndeplinită

03.08.2020 | 20:10
Nelu Tataru primul mesaj despre o eventuala scadere a cazurilor Ce conditie trebuie indeplinita
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a avut un prim mesaj despre o eventuală scădere a cazurilor de coronavirus. Ministrul Sănătății nu exclude lucrul acesta, dar a tras și un semnal de alarmă.

„Ţine foarte mult de comportamentul fiecăruia dintre noi. În măsura în care oamenii vor respecta măsurile de protecţie nou-instituite, inclusiv purtarea măştii de protecţie în aer liber, s-ar putea înregistra o scădere a numărului de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

Asta ar însemna ca într-o săptămână şi jumătate să avem un platou urmat de o scădere a numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.

Ce spune Nelu Tătaru despre scăderea cazurilor!

De altfel, Nelu Tătaru a anunțat că sunt pregătite şi alte spitale de rezervă care să fie o a treia sau a patra linie care ar putea prelua cazurile, ca să nu se producă o aglomerare sau blocare a spitalelor.

ADVERTISEMENT

„Rămânem în continuare precauţi, rămânem în continuare în acelaşi registru, în  adaptarea paturilor de terapie intensivă în diferite unităţi spitaliceşti.

Adaptăm unităţile spitaliceşti din judeţele care au un număr crescut de cazuri şi aici ne referim la Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Galaţi şi Municipiul Bucureşti, dar în acelaşi timp pregătim şi centre zonale unde pot fi preluaţi pacienţi de terapie intensivă care nu mai au loc în aceste judeţe”, a mai spus ministrul sănătății.

ADVERTISEMENT

Tătaru a recunoscut că nu ne putem baza doar pe spitalele de rezervă care sunt în pregătire pentru a fi preluaţi aceşti pacienţi. Oficialul a îndemnat, din nou, oamenii să respecte regulile de protecţie.

„În acest context avem şi paturi de terapie intensivă pe care le transformăm în acest moment, cum sunt Timişoara, Cluj, Târgu-Mureş şi pregătim şi alte spitale de rezervă, haideţi să spunem o a treia sau a patra linie care să poată prelua la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să ne lăsăm în această bază. Această pandemie nu se tranşează în unităţile medicale, în unităţile medicale se tranşează tratarea şi salvarea vieţii acestor pacienţi infectaţi.

Să nu ajungem la un număr mare de pacienţi infectaţi şi acest lucru depinde foarte mult de respectarea regulilor şi repet purtarea măştii de protecţie în spaţii închise, dezinfectantul şi distanţarea fizică”, a completat Tătaru.

ADVERTISEMENT