News

Nelu Tătaru promite 1.500 de locuri la ATI: “Paturile se adaptează în funcţie de necesitate”

Nelu Tătaru promite că numărul locurilor de la ATI va crește. Potrivit fostului ministru, în următoarea perioadă, ar putea fi la Terapie Intensivă 1.500 de paturi pentru pacienții internați în această secție.
15.09.2021 | 13:03
Nelu Tataru promite 1500 de locuri la ATI Paturile se adapteaza in functie de necesitate
ADVERTISEMENT

Nelu Tataru, consilierul onorific al premierului, a declarat miercuri că există un plan de reziliență pentru suplimentarea paturilor de la ATI, în contextul în care tot mai mulți oameni ajung să fie internați aici, în ultimul timp, iar unele spitale au rămas fără locuri.

”S-a făcut o analiză a numărului de paturi, a resursei umane, există un plan de rezilienţă de 1.500 de paturi pe Terapie Intensivă, în acest moment sunt operaţionale 933 de paturi. Se aşteaptă ca zilele următoare să dea şi direcţia rapidităţii cu care aceste paturi vor deveni operaţionale.

ADVERTISEMENT

Am opinat în continuare pentru o aşezare zonală şi regională a acestui număr de paturi în contextul în care evoluţia o putem vedea, există diferit în diferite zone ale ţării.

În acelaşi timp, am pus problema resursei umane, resursa umană din sănătate, care după un an şi jumătate, în acest al patrulea val în continuare sunt în prima linie”, a spus Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Vor fi suficiente aceste paturi? Răspunsul lui Nelu Tătaru

Întrebat de jurnaliști dacă cele 1500 de paturi vor fi suficiente pentru pacienți, Nelu Tătaru a spus că nu ar trebui să ajungem într-o astfel de situație, dar și că locurile se vor distribui în funcție de necesitate, zonă, spital și localitate.

“Nu ar trebui să ajungem acolo. Paturile nu le aduce nimeni şi nu le ia nimeni. Paturile se adaptează în funcţie de necesitate, în funcţie de zonă, în funcţie de spital, în funcţie de localitate.

ADVERTISEMENT

Cred că o colaborare mult strânsă, o autoritate mult mai mare a DSP-urilor în relaţia cu spitalele, cu managerii spitalelor, poate duce ca un număr necesar de paturi să existe pentru fiecare localitate şi pentru fiecare zonă”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre restricțiile actuale anti-Covid: ”Sunt suficiente”

Nelu Tătaru, întrebat și dacă ar trebui mai multe restricții, a precizat că cele existente în prezent sunt suficiente.

ADVERTISEMENT

“Cred că restricţiile pe care le avem sunt suficiente, dar trebuie şi respectate, iar implementarea lor trebuie verificată, dacă este pusă în practică.Sunt adeptul faptului că nu ar trebuit să plătească cel care s-a vaccinat, cel care a respectat nişte condiţii, cel care şi-a asumat şi acele aşa zise riscuri ale vaccinării şi în acest moment să nu poată beneficia de o activitate culturală sau de orice beneficiu în contextul în care ceilalţi îi îngrădesc acest lucru”, a mai declrat consilierul onorific al premierului.

De altfel, Nelu Tătaru a precizat că suntem într-o transmitere accentuată de coronavirus, având în vedere că marți, 14 septembrie, s-a ajuns la aproape 4.000 de infectări.

“Suntem într-o transmitere comunitară accentuată, după cum am văzut în două zile s-a dublat şi numărul de cazuri noi şi numărul de decese. Cred că este un semnal de alarmă care trebuie să ne ducă la a lua nişte decizii şi nişte asumări”, a mai spus fostul ministru al Sănătăţii.

ADVERTISEMENT