ADVERTISEMENT
News

Nelu Tătaru, reacție în legătură cu închiderea teraselor după o anumită oră: ”Pot fi anumite restricții”

Autor: Adrian Baciu | 19.07.2020 | 15:37
Nelu Tătaru, reacție în legătură cu închiderea teraselor după o anumită oră: ”Pot fi anumite restricții”
Nelu Tătaru, reacție în legătură cu închiderea teraselor după o anumită oră: ”Pot fi anumite restricții”. Foto: hepta.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut o reacție în legătură cu închiderea teraselor după o anumită oră, o informație apărută duminică în spațiul public.

ADVERTISEMENT

Oficialul portofoliului din Sănătate a dat de înțeles că, în funcție de evoluția cazurilor de infectare cu Covid-19, autoritățile ar putea reveni la unele restricții în anumite sectoare ale societății.

Tătaru admite că pachetul de măsuri relaxare introduse după starea de urgență au fost agreate şi de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii teraselor ar trebui să le respecte.

Ce spune Nelu Tătaru de închiderea teraselor: ”Pot fi anumite restricții”

Duminică, în spațiul media din România a apărut informația conform căreia terasele din România s-ar putea închide de la ora 23, începând cu luna august.

ADVERTISEMENT

Prezent la Iași, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat dacă ia în calcul posibilitatea adoptării unei măsuri care să prevadă închiderea teraselor la o anumită oră.

”În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme.

Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare.

ADVERTISEMENT

Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, a spus Tătaru, conform Mediafax.

Într-o primă fază, Guvernul intenționa ca ora de închidere a teraselor să fie 22.00. Ulterior, Ludovic Orban ar fi pledat pentru ora 23.00, încercând să le ofere patronilor încă o oră în plus în care să-și poată primi clienții, spun unele surse.

ADVERTISEMENT

România, o nouă zi cu număr ridicat de infectări cu Covid-19

Chestiunea legată de restricțiile privind terasele din România se discută în contextul unei crize intensificate a pandemiei de coronavirus din țara noastră.

Din ultima raportare a autorităților reiese faptul că până, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate. Până astăzi, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT