News

Nelu Tătaru recunoaște că rezultatele testelor pentru coronavirus vin cu întârziere: ”Suntem cu 2-3 zile în urmă”

07.04.2020 | 12:09
Nelu Tataru recunoaste ca rezultatele testelor pentru coronavirus vin cu intarziere Suntem cu 23 zile in urma
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoaște că rezultatele testelor pentru coronavirus vin cu întârziere. Sursă foto: INQUAM Photo / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoaște că rezultatele testelor pentru coronavirus vin cu întârziere, deoarece în unele centre nu există experiență pentru a se face mai rapid.

Nelu Tătaru recunoaște că rezultatele testelor pentru coronavirus vin cu întârziere

”În weekend s-au lucrat mai puține teste și de aceea am avut mai puține cazuri. Încă nu avem acel apus de cazuri pe care îl dorim. Suntem cu 2-3 zile în urmă cu rezultatele testelor. Nu sunt puține teste, sunt suficiente, dar sunt puncte mici de testare care nu pot face un număr mare”, a spus Nelu Tătaru despre întârzierea rezultatelor testelor pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Sănătății pregătește cu Ministerul Economiei o serie de ordine prin care ar trebuie să relaxăm tot ce înseamnă materie primă pentru a asigura necesarul în unitățile noastre. Trebuie să deblocăm contractele extern”, a spus el la Digi 24.

Ministrul Sănătății a confirmat faptul că va merge să verifice situațiile din mai multe județe și a precizat că la Deva ar putea să numească un management din afara zonei.

ADVERTISEMENT

”A fost o colaborare defectuoasă între DSP Timiș și spital”

”Voi merge în toate județele care au peste 200 de cazuri. Voi merge la Brașov, la Deva, la Sibiu. Autoritățile locale din Deva ar trebui să-mi propună un management local. În caz contrar voi decide un management din altă parte”, a explicat ministrul.

Nelu Tătaru a explicat că pe directorul DSP Timiș l-a demis pentru că nu a închis maternitatea Odobeștri.

ADVERTISEMENT

”La maternitatea Odobești s-a depistat infestarea unor cadre medicale acum o săptămână. Din cele 39 de teste efectuate s-au depistat 10 nou născuți pozitiv. În acest context am recomandat o anchetă internă care se află acum în desfășurare”, a afirmat Tătaru.

”Sunt mai multe motive pentru care am decis să-l demit pe șeful de la DSP Timiș, printre ele și pentru că păstrat deschisă maternitatea. A fost o colaborare defectuoasă între DSP și spital și ca urmare avem teste care au venit după 5-6 zile”, a precizat ministrul.

ADVERTISEMENT

”La Suceava există o rigoare militară pe care cadrele civile este greu să o înțeleagă”

Ministrul Sănătății a lăsat să se înțeleagă că civilii de la Spitalul Județean Suceava nu agreează conducerea militară. Nelu Tătaru a menționat că aparatura din spitale este suficientă la acest moment.

”La Suceava există o rigoare militară pe care cadrele civile este greu să o înțeleagă. Dar ambele părți trebuie să ajungă la un consens și să lucreze pentru binele pacienților. Este clar că s-au refăcut circuitele”, a mai spus Nelu Tătaru.

”La Arad, odată cu demiterea șefului DSP s-au reluat anumite circuite și relația a devenit una profesională. Pentru situația actuală avem aparatura necesară, dar în funcție de ce se va întâmpla se poate ajunge la aglomerarea secțiilor ATI”, a conchis ministrul.

Ultimul bilanț anunțat luni de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 4.057, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate doar 193 de îmbolnăviri, un număr mult mai mic față de zilele precedente.

ADVERTISEMENT