ADVERTISEMENT
News

Nelu Tătaru: Se poate introduce testarea obligatorie pentru Covid-19, la intrarea în România. Cine va suporta cheltuielile

Autor: Robert Cristea | 23.09.2020 | 17:57
Nelu Tătaru: Se poate introduce testarea obligatorie pentru Covid-19, la intrarea în România. Cine va suporta cheltuielile
Nelu Tătaru: Carantină în București? Sunt specialiști care spun să ne închidem două luni. Foto: Hepta

Nelu Tătaru a afirmat astăzi că România poate să introduă testarea obligatorie pentru COVID 19 a persoanelor care vin din străinătate.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a precizat că propunerea urmează să fie făcută Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cine plătește petru teste? Răspunsul dat de Nelu Tătaru a venit prompt: „acel care se întoarce în țară”. Momentan nu se știe lista țărilor pentru care va fi introdusă testarea obligatorie.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru anunță o posibilă testare la revenirea în țară

„Avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului o astfel de decizie”, a declarat ministrul Sănătății.

Recent, Nelu Tătaru a precizat că nu se așteaptă la un nou ”lockdown”. Acesta își dorește ca România să rămână ”pe un platou” cu 1.500 de cazuri în luna octombrie. Apoi am putea avea o scădere a numărului de pacienți infectați.

ADVERTISEMENT

„Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condiţiile în care ne aflăm cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activităţi, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate”, a spus Nelu Tătaru.

”Respectând aceste norme, avem o menţinere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim şi la o pantă descendentă.

ADVERTISEMENT

Dacă nu respectăm acele lucruri, putem vedea o creştere până spre 2.000 de cazuri pe zi şi atunci vom vedea cum trepidează şi unităţile de primiri urgenţă şi terapie intensivă, precum şi secţii de boli infecţioase”, a mai spus ministrul.

România a stabilit un nou record negativ:  în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.767 de noi cazuri. Au decedat 47 de persoane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!