News

Nelu Tătaru, sfaturi pe timp de pandemie: ”Acești dezinfectanți pot ucide tot ce înseamnă virus sau coronavirus”

28.04.2020 | 23:51
Nelu Tataru sfaturi pe timp de pandemie Acesti dezinfectanti pot ucide tot ce inseamna virus sau coronavirus
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, ne anunță ce dezinfectanți pot ucide tot ce înseamnă virus sau coronavirus. Într-o perioadă în care cu toții caută protecție în fața bolii, oficialul din Executiv oferă sfaturi prețioase.  

Nelu Tătaru, sfaturi pe timp de pandemie: ”Acești dezinfectanți pot ucide tot ce înseamnă virus sau coronavirus”

Ministrul Sănătății a oferit, marți seara, răspunsul mult așteptat la întrebarea ”Ajută dezinfectantul pe bază de alcool în lupta cu coronavirus?”.

Tătaru a spus că, dacă privim studiile, dezinfectantul pe bază de alcool ajută la distrugerea coronavirusului de pe suprafețe, însă mai avertizează că nimic nu se compară cu apa şi săpunul din punct de vedere al igienei.

 ”Ajută. Şi studiile din afară ne arată că tot ce înseamnă dezinfectanţi pe bază de alcool de 70 de grade şi clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă virus sau coronavirus.

Rămâne ca aceste lucruri să ne intre în reflex, în fiecare zi, dar nici acest alcool de 70, nici o soluţie pe bază de clor nu înlocuiește spălatul cu apa şi săpunul, nu înlocuieşte igiena, nu înlocuieşte obiceiul de a tuşi sau strănuta într-o batistă.

Nu înlocuiește păstrarea unei distanţe”, a declarat Tătaru la Digi24, atunci când a fost întrebat dacă dezinfectantul pe bază de alcool ajută pentru distrugerea coronavirusului.

Tătaru: ”Măsurile de igienă, mai importante decât orice”

Nelu Tătaru a vorbit, la același post de știri, despre cât de importante sunt măsurile de igienă pe care fiecare dintre noi le luăm în această perioadă.

Deși autoritățile au fost criticate pentru numărul nu foarte mare de teste din toată perioada pandemiei, oficialul din Sănătate spune că ”o testare nu trebuie să substituie igiena”.

”Nu trebuie să ne lăsăm doar în baza acestor teste. O testare trebuie să existe într-o anchetă. O testare nu trebuie să înlocuiască măsurile de igienă. Acel spălat pe mâini, pe față, acea aerisire a hainelor după ce venim de afară. Sunt foarte importante”, a mai spus ministrul la sursa citată.