Nelu Tătaru, somat să demisioneze. Moțiune simplă împotriva ministrului, dezbătută în Camera Deputaților. Video

Flaviu Popa   
în HotNews
23/06/2020, 16:41
Nelu Tătaru, somat să demisioneze. Moțiune simplă împotriva ministrului, dezbătută în Camera Deputaților. Video
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că instituția unde este șef vrea să preia conducerea medicală a spitalelor. Sursă foto: INQUAM Photos George Calin

Dezbaterile la moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Nelu Tătaru au început în Camera Deputaților.

Parlamentarii vor vota miercuri, 24 iunie, moțiunea intitulată „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”.

Textul moțiunii a fost prezentat în plen de deputatul PSD Georgeta Holban. Social-democrații solicită demisia ministrului Tătaru, motivând că „se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi”.

Nelu Tătaru, somat să demisioneze. Mesajul ministrului pentru Parlament

„Sănătatea românilor este sau ar trebui să fie pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, a oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. ‘Sănătatea nu este prioritate’ – ne spune ministrul PNL de la Finanţe.

Tot din păcate, deşi nu ne aşteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea şi atât de important reprezintă unul din marile eşecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României.

După ce fostul ministru al Sănătăţii a vrut să ‘privatizeze’ sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătăţii se ocupă de ‘tunuri’, ‘vânzări de mască fără bon’, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte ‘tunuri’, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ”, este precizat în textul moțiunii, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prezent în Parlament pentru dezbaterea moţiunii simple.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prezent în Parlament pentru dezbaterea moţiunii simple.

Nai-post ni Partidul Naţional Liberal noong Martes, Hunyo 23, 2020

Ministrul Tătaru a luat și el cuvântul și s-a apărat, prezentându-le celor din Parlament datele concrete ale mandatului său de ministru.

Tătaru nu a arătat nicio secundă că ar fi dispus să demisioneze, adoptând filosofia PNL din ultima vreme, care consideră că Guvernul Orban s-a descurcat excelent pe timpul pandemiei.

Mai mult, Raluca Turcan a bravat și a lăudat Guvernul Orban, un guvern care „a făcut în ultimele 6 luni mai multe decât toate guvernele din ultimii 30 de ani”.

Închide ×