News

Nelu Tătaru: ”Suntem pe a doua pantă ascendentă”. Rata transmiterii COVID-19 s-a dublat în mai puțin de o lună

08.07.2020 | 09:02
Nelu Tataru Suntem pe a doua panta ascendenta Rata transmiterii COVID19 sa dublat in mai putin  de o luna
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a afirmat, într-o emisiune la Antena 3, că România se confruntă cu o nouă pantă ascendentă a infectărilor cu coronavirus, rata de transmitere a bolii fiind de două ori mai  mare decât cea de acum trei săptămâni.

Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona”, a declarat Nelu Tătaru, citat de Libertatea.

ADVERTISEMENT

Ministrul Nelu Tătaru susține că, în momentul de față, spitalele din România pot încă gestiona numărul de cazuri grave de COVID-19 care necesită internarea la terapie intensivă.

Nelu Tătaru nu crede că se impun carantinări locale

Deocamdată, autoritățile nu iau în calcul introducerea carantinei pentru vreo localitate din România, anchetele epidemiologice fiind încă eficiente în depistarea cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureștiul, fiecare caz în parte, și în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum și cele care aglomerează în acest moment unitățile de primiri urgențe. Suntem în momentul în care anchetele epidemiologice își fac treaba, evaluăm fiecare focar constituit, în acest moment nu avem focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă”, a spus Nelu Tătaru.

Până acum pe teritoriul României au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. În ultima raportare oficială se arată că numărul de infectări noi este de 397 de cazuri. La terapie intensivă se află 231 de persoane.

ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienți vindecați și 1.393 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Numărul deceselor raportate de GCS a ajuns la 1.799, dintre care 31 de decese (18 bărbați și 13 femei) au fost anunțate în raportarea făcută marți la prânz.

ADVERTISEMENT

A început din nou să crească numărul de infectări zilnice, după o oarecare scădere în raportările de luni și duminică, scădere explicabilă prin numărul mai mic de testări realizate la sfârșit de săptămână.

Până la această dată, la nivel național, au fost făcute 783.337 de teste.

 

ADVERTISEMENT