News

Nelu Tătaru susține legea vaccinării și avertizează asupra valului 2 de coronavirus, concomitent cu cel de gripă

28.04.2020 | 22:33
Nelu Tataru sustine legea vaccinarii si avertizeaza asupra valului 2 de coronavirus concomitent cu cel de gripa
Nelu Tătaru susține legea vaccinări și avertizează asupra valului 2 de coronavirus, concomitent cu cel de gripă. Sursa: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține legea vaccinări și avertizează asupra valului 2 de coronavirus, unul care poate fi concomitent cu cel de gripă din sezonul rece.

Nelu Tătaru susține legea vaccinări și avertizează asupra valului 2 de coronavirus, concomitent cu cel de gripă

Nu puține au fost vocile care au avertizat asupra unui posibil al doilea val al pandemiei de coronavirus în România. Acesta are șanse importante a se extinde în perioada rece.

Tot atunci, în România începe sezonul virozelor, iar gripa clasică ar putea să pună și ea probleme sistemului medical. În cazul în care un al doilea val al epidemiei de Covid-19 se va instala în România, autoritățile se vor confrunta cu o dublă problemă: virozele sezoniere și noul virus.

În acest sens, ministrul Tătaru a precizat că statul ar putea face față provocării, și a sfătuit persoanele cu risc să se vaccineze împotriva gripei deja cunoscute.

Tot în acest context, ministrul Sănătății a profitat de moment și a pledat pentru adoptarea legii vaccinării obligatorii.

”O să trebuiască să gestionăm ambele. Pentru gripă avem vaccinuri. Îndemn persoanele cu risc să se vaccineze. Putem gestiona o epidemie de gripă. Gestionăm un pic mai greu o epidemie de coronavirus. Există și o patologie non-respiratorie, a bolilor cronice.

Noi nu trebuie să ne axăm doar pe gripă sau pe coronavirus. Gestionăm o patologie largă, avem bolnavi cu boli cronice, persoane vulnerabile.

Legea vaccinării trebuie să existe, atât acele programe naționale pe care le făceam și noi când eram copii cât și vaccinarea voluntară. La anul vom reproduce la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” primul vaccin antigripal.”, a spus Tătaru la Digi24.

Ministerul asigură stocul de vaccinuri anti-gripale

În ceea ce privește mult căutatul vaccin antigripal, Nelu Tătaru a spus că s-au făcut deja stocuri pentru sezonul viitor, fiind dublat numărul de doze.

”Am comandat anul acesta să avem trei milioane de doze. În ianuarie am avut un număr de un milion și jumătate. Rămâne să conștientizăm că un vaccin antigripal ne poate salva viața.”, a adăugat Tătaru.