News

Nelu Tătaru, vești teribile despre numărul de cazuri la care poate ajunge România. Ministrul Sănătății anunță când putem scăpa de coronavirus

16.04.2020 | 18:53
Nelu Tataru vesti teribile despre numarul de cazuri la care poate ajunge Romania Ministrul Sanatatii anunta cand putem scapa de coronavirus
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a oferit câteva vești teribile despre numărul de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la care poate ajunge România.

Nelu Tătaru, vești teribile despre numărul de cazuri la care poate ajunge România

”Am spus de la început ca vom fi pe un vârf la 7-10 zile după Paşte, atunci noi trebuie să ştim că acest vârf se va duce mai târziu şi va fi mai abrupt după ce facem în aceste zile”, a declarat ministrul la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Vorbind de numărul de cazuri de îmbolnăvire la care poate ajunge România, Nelu Tătaru a dat o veste neagră: ”În condiţiile în care vom avea transmitere accentuată în comunitate, nerespectarea unor reguli, putem merge şi la mai mult, număr de cazuri: 15.000, putem merge şi spre 20.000 dacă nu avem acele precauţii”.

Ministrul Sănătății a reiterat faptul că izolarea voluntară la domiciliu reprezintă cea mai bună metodă de a împiedica răspândirea virusului. El a precizat că încă nu este timpul pentru relaxarea măsurilor de restricție.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să ne obişnuim să convieţuim încă vreo două sezoane cu acest virus”

”Menţinem izolarea, menţinem distanțarea, atunci putem avea acelaşi parcurs pe care îl avem acum, până, eu ştiu, în 20-25 aprilie, urmând ca, după cele 7-10 zile de după Paşti, să putem vedea o stagnare ca număr de cazuri noi şi poate după 15 mai o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, urmând ca după 1 iunie să vorbim şi de altceva”, a explicat el.

Nelu Tătaru a precizat că trebuie să ne aşteptăm ca în următoarea perioadă să avem o creştere a numărului de cazuri, dar să avem şi nişte decese, deoarece sunt cazuri cu comorbidităţi, la persoane de peste 65 de ani și până la 80-90 de ani.

ADVERTISEMENT

”Noi trebuie să ne obişnuim să convieţuim încă vreo două sezoane cu acest virus, numai că nu vom avea aceeaşi manifestare. O parte din populaţie se va fi imunizat, o parte din populaţie va respecta precauţiile…”, a spus ministrul.

El a mai afirmat că în acest moment mai există câteva focare noi, de dimensiuni mici. Ministrul a spus că încearcă să rupă transmisiunea extinsă din focarele mari, să le transforme în unele mici pentru a putea fi controlate mai ușor.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a aprobat creșterea numărului de persoane testate și a stabilit includerea în prioritățile de testare pentru COVID-19 a unor categorii de pacienți cu risc mare de forme severe și deces.

ADVERTISEMENT