Sport

Ioan Ovidiu Sabău, avertisment după U Cluj – FC Botoșani 1-0: ”Dezamăgirea ar fi mare”

Neluțu Sabău a avut emoții mari la meciul U Cluj - FC Botoșani 1-0 și crede că ar fi o dezamăgire mare ca echipa sa să nu ajungă în play-off.
03.03.2024 | 18:07
Ioan Ovidiu Sabau avertisment dupa U Cluj  FC Botosani 10 Dezamagirea ar fi mare
Neluțu Sabău a avut emoții mari la meciul U Cluj - FC Botoșani 1-0 și crede că ar fi o dezamăgire mare ca echipa sa să nu ajungă în play-off. Sursă foto: Flaviu BUBOI/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Șepcile roșii” s-au impus la limită într-o partidă pe care au controlat-o fără probleme de la un capăt la celălalt. Clujenii au dominat la toate capitolele, au deschis scorul încă din prima repriză, iar apoi au ținut de rezultat.

Neluțu Sabău, prima reacție după U Cluj – FC Botoșani 1-0

La finalul întâlnirii U Cluj – FC Botoșani 1-0, din etapa a 29-a, penultima a sezonului regulat din SuperLiga, antrenorul Neluțu Sabău s-a declarat mulțumit de faptul că formația pe care o pregătește se află la mâna ei pentru a ajunge în play-off.

ADVERTISEMENT

”E un progres, suntem acolo, aproape. N-ai cum să nu apreciezi astfel de oameni, care vin în tribune. Au fost incredibili. Acum, ne putem bucura câteva zile și să pregătim liniștiți jocul viitor, care e decisiv. Nu ne-am îndeplinit niciun obiectiv, suntem acolo, în cursa pentru play-off.

Trebuie să pregătim jocul următor. N-am putut să stăm relaxați, parcă și cei din tribune se uitau la meci nu ca suporteri, ci ca specialiști, era tensiune, să nu fie nicio greșeală. Nu cred că e momentul să ne entuziasmăm peste măsură. Nu sunt copii, sunt jucători cu experiență, care înțeleg că fără victorie, sau egal posibil, dezamăgirea ar fi mare.

ADVERTISEMENT

I-am făcut iar pe oameni să creadă în noi și, dacă nu te califici… Sper să nu se întâmple. Cred foarte mult în acești jucători, e o perioadă în care trebuie să-i refac din punct de vedere fizic. Nu trebuie să ne mulțumim cu ce am obținut până în momentul de față și să ne calificăm în play-off”, a declarat Sabău.

Andone mai crede în salvare

De partea cealaltă, tehnicianul Bogdan Andone încă nu a depus armele și crede că poate să o salveze pe FC Botoșani de retrogradarea directă. ”Nu se pune problema resemnării. Dacă m-aș fi resemnat, n-aș mai fi fost aici. La fel și jucătorii. Într-adevăr, e apăsătoare poziția, nu te simți confortabil.

ADVERTISEMENT

Poate de aceea în unele momente ale jocurilor avem și momente de joc mai puțin bune sau confuze. E de înțeles, văd și la alte echipe aceste momente în timpul jocului, la noi cu atât mai mult. Am mare încredere și sunt convins că băieții au aceeași încredere. Mai avem 10 jocuri și trebuie să scoatem puncte. E posibil absolut orice.

La fel cum am pierdut ultimele trei jocuri la limită, la fel putem câștiga următoarele trei jocuri și poate să fim pe loc de baraj. Sunt mulțumit de modul în care se antrenează. Înțeleg și frustrările lor, mai ales după punctele pierdute în finalul jocului două meciuri la rând.

ADVERTISEMENT

Este posibil să am o retrogradare în CV, dar mă motivează credința. Chiar cred cu tărie că acest club se poate salva. Cred cu tărie pentru că toți oamenii din club, toți oamenii din oraș, inclusiv grupul care patronează echipa și patronul în sine, fac tot ce depinde de ei pentru a se salva”, a spus Andone.

ADVERTISEMENT