Sport

Neluțu Varga, anunț oficial pentru Fanatik: „Dan Petrescu rămâne la CFR, acum face lista de veniri și plecări!” Exclusiv

Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK că varianta Dan Petrescu selecționer nu mai este de actualitate, acesta urmând să continue în „Gruia” și în 2022
20.12.2021 | 14:06
Nelutu Varga anunt oficial pentru Fanatik Dan Petrescu ramane la CFR acum face lista de veniri si plecari Exclusiv
Dan Petrescu rămâne antrenorul lui CFR Cluj. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Pe 20 decembrie era termenul limită pentru Dan Petrescu să anunțe dacă va accepta oferta lui Răzvan Burleanu de a prelua naționala României sau va continua să lupte cu CFR Cluj pentru câștigarea unui nou titlu de campion.

„O să vorbesc cu patronul echipei și vedem care e situația în continuare”, declara Dan Petrescu la finalul partidei de duminică împotriva lui FC Argeș, câștigată de CFR Cluj cu 1-0, prelungind suspansul asupra posibilității de a prelua echipa națională.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga anunță în Fanatik că Dan Petrescu rămâne la CFR Cluj: „Acum face lista de achiziții pentru la iarnă”

Așa cum a promis, Dan Petrescu a avut o întâlnire cu Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, cu care a discutat despre plecarea la echipa națională. Iar concluzia a fost că va rămâne în „Gruia”, pentru a câștiga un nou titlu de campion.

„S-au liniștit lucrurile, Dan Petrescu nu pleacă nicăieri. Acum face lista de achiziții pentru la iarnă. Nu s-a pus problema de bani, de clauză de reziliere. Dan vrea să continue la CFR Cluj și să luăm un nou titlu.

ADVERTISEMENT

Vrem să-i aducem jucătorii pe care-i dorește cât mai repede, ca să-i aibă în cantonamentul din Spania. Nu vor fi doar veniri, avem făcută și lista de plecări, iar pe ea sunt în acest moment 12 jucători”, a declarat Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, în exclusivitate pentru FANATIK.

Dan Petrescu a mai refuzat naționala și în urmă cu patru ani

Pentru Dan Petrescu nu este prima dată când refuză postul de selecționer al României. A mai făcut-o și în urmă cu 4 ani, după demiterea germanului Christophe Daum.

ADVERTISEMENT

Atunci, „Bursucul” abia fusese instalat pe banca lui CFR Cluj, iar conducerea ardelenilor nu a fost de acord cu plecarea acestuia. Oficialii clujeni erau de acord să-l lase la echipa națională doar cu condiția să antreneze în paralel și CFR-ul, ceeea ce ara practic imposibil.

„Asta era propunerea lor, am fost de acord, dar nu s-a putut. Nu mă aşteptam să fiu prima opţiune pentru naţională, mă gândeam doar că voi fi acolo, pe o listă.

ADVERTISEMENT

Speram să vină acea zi, însă a venit după ce am ales un club care mi-a oferit foarte multe şi mi-a fost foarte greu să plec. Voiam la echipa naţională, însă doar cu acordul clubului”, spunea Petrescu la vremea respectivă.

Negocierile FRF – Dan Petrescu, blocate de clauza de reziliere?

Este foarte posibil ca refuzul oficialilor clujeni de a-l lăsa pe Dan Petrescu la echipa națională să fie strâns legat de clauza de reziliere pe care acesta o avea trecută în contrcat, clauză pe care FRF nu a fost dispusă să o achite.

„FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere. Trebuie să menționez, FRF este o organizație non-profit. FRF nu poate fi condusă drept un club, care depinde de un acționar.

Dacă FRF ar plăti o clauză de reziliere, alte inițiative ar avea de suferit, cum ar fi, de exemplu, activitatea loturilor de juniori. Nu se pune problema de ordin financiar, ci de unde ar trebui să tăiem.

Un alt argument este că, dacă am plăti o clauză de reziliere, am putea să influențăm competiția la nivelul Ligii 1. O echipă din Liga 1 ar putea beneficia de o sumă de bani din partea forului național, care ar putea reprezenta un avantaj față de celelalte cluburi.

Să spunem că FRF ar plăti o anumită clauză de reziliere, apoi patronul clubului va spune că era dispus să-l lase pe antrenor să plece la echipa națională fără plata clauzei de reziliere.

Cum am putea atunci să ne apărăm integritatea? Din aceste motive, nu vom putea plăti niciodată o clauză de reziliere”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, în urmă cu o săptămână, după ședința Comitetului Excutiv.

ADVERTISEMENT