Sport

Neluțu Varga anunță pentru Fanatik decizia în cazul Dan Petrescu: ”Asta am hotărât cu el!” Exclusiv

Situația de la CFR Cluj a fost tensionată în ultimele zile, dar patronul Neluțu Varga a dezvăluit pentru FANATIK ce decizie a luat în privința lui Dan Petrescu.
21.09.2022 | 15:49
Nelutu Varga anunta pentru Fanatik decizia in cazul Dan Petrescu Asta am hotarat cu el Exclusiv
Situația de la CFR Cluj a fost tensionată în ultimele zile, dar patronul Neluțu Varga a dezvăluit pentru FANATIK ce decizie a luat în privința lui Dan Petrescu. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
21-09-2022
12:52

CFR Cluj confirmă Fanatik: Dan Petrescu rămâne antrenor

CFR Cluj a dat un comunicat prin care a confirmat informația oferită în exclusivitate de Fanatik conform căreia Dan Petrescu va continua pe banca tehnică a campioanei României.

”În urma ultimelor speculații apărute în mass-media cu privire la posibila schimbare de pe banca tehnică a antrenorului echipei noastre, clubul CFR 1907 Cluj dorește să facă anumite precizări.

Dan Petrescu are parte de încrederea conducerii clubului și rămâne în continuare antrenorul echipei CFR 1907 Cluj. Tehnicianul echipei noastre a avut o discuție cu patronul clubului, una bazată pe maturitate și respect, iar scopul ambelor părți s-a dovedit a fi, așa cum era de așteptat, unul comun: acela de a avea continuitate pe banca tehnică și de a avea rezultate importante.

Rămânem o familie unită, așa cum am fost mereu, iar pentru asta avem nevoie ca și suporterii să fie în continuare alături de jucători, dar și de staff-ul tehnic, pentru că doar împreună vom reuși să obținem rezultate importante, așa cum am făcut-o mereu în ultimii ani”, a anunțat CFR Cluj.

 

Cei doi ar fi trebuit să aibă o întâlnire decisivă marți, dar aceasta a fost amânată din cauza problemelor medicale pe care le are antrenorul.

Deciza lui Neluțu Varga prinvind viitorul lui Dan Petrescu

Deși este deranjat de rezultatele și jocul echipei, Neluțu Varga a vorbit pentru FANATIK despre situația lui Dan Petrescu și a anunțat că acesta va continua pe banca tehnică a campioanei României.

ADVERTISEMENT

”Am vorbit acum la telefon cu Dan Petrescu, e doar răcit, nu are Covid… El mi-a spus că mâine (n.r. – joi) o să fie la antrenament. Nu mai discutăm de plecare, e caz închis. Rămâne la CFR! Avem nevoie de rezultate, de munca lui și a echipei, nu să facem circ la televizor”, a declarat Neluțu Varga în exclusivitate pentru FANATIK.

În ciuda faptului că Neluțu Varga și Dan Petrescu au făcut afirmații dure unul față de celălalt, situația s-a detensionat odată cu trecerea timpului. Ambii au revenit la sentimente mai bune și așa s-a decis ca tehnicianul să-și continue munca.

ADVERTISEMENT

O întâlnire între cei doi ar urma să aibă totuși loc în următoarea perioadă, însă, conform digisport.ro, aceasta va fi una în care patronul îl va asigura pe Petrescu de toată susținerea și vor stabili împreună tactica pentru viitorul clubului.

Ultimatumul dat lui Dan Petrescu rămâne în picioare

Totul a pornit la finalul săptămânii trecute, atunci când Dan Petrescu a avut o reacție furibundă la conferința de presă premergătoare întâlnirii cu FC Argeș, a confirmat toate informațiile oferite de FANATIK, și a anunțat că urmează să aibă o întâlnire cu patronul pentru a stabili termenii despărțirii.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce Dan Petrescu a avut acea conferință de presă în care a tunat și a fulgerat, patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, a ieșit public și i-a dat o replică acidă tehnicianului care a reușit cele mai mari performanțe din istoria clubului din Gruia.

În ciuda acestor contre, ”Bursucul” a părut destul de liniștit în privința viitorului său. Și asta datorită clauzei de reziliere care îl îmbogățește. Din informațiile FANATIK, Neluțu Varga ar trebui să-i achite nu mai puțin de 400.000 de euro antrenorului în cazul în care decide să-l dea afară.

ADVERTISEMENT

Înainte de toată această tevatură, FANATIK a aflat că Neluțu Varga îi dăduse un ultimatum lui Dan Petrescu. Acesta era obligat să acumuleze 10 puncte în grupa de Conference League, unde CFR are momentan doar un punct, dar să și redreseze situația din campionat. Deși s-a stabilit ca ”Bursucul” să-și păstrează locul de muncă, ultimatumul rămâne în picioare.

  • 25.000 de euro lunar este salariul lui Dan Petrescu la CFR Cluj, tehnicianul având contract până în 2024
  • 0 victorii în 5 meciuri în deplasare în actuala ediție de cupe europene are Dan Petrescu cu CFR Cluj. Asta, deși a jucat în Andorra, Kosova sau Armenia
ADVERTISEMENT