Sport

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, e disperat! Trebuie să plătească urgent 8.500.000 euro pentru un împrumut de 1,2 milioane de euro! Exclusiv

Neluțu Varga, patronul campioanei CFR Cluj, traversează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar. Trebuie să returneze un împrumut făcut în noiembrie 2019 în bitcoin, dar suma e de 7 ori mai mare!
17.11.2021 | 20:24
Nelutu Varga patronul CFR Cluj e disperat Trebuie sa plateasca urgent 8500000 euro pentru un imprumut de 12 milioane de euro Exclusiv
Neluțu Varga, patronul de la CFR Cluj, trebuie să restituie peste 8,5 milioane de euro pentru un împrumut de 1.200.000 euro. Explicația are un singur nume: bitcoin!
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este lider detașat în Liga 1, aproape eliminată din Europa, dar adevăratele probleme sunt în plan financiar. Și nu este vorba doar despre datoriile pe care clubul le are și despre care a vorbit noul președinte Cristi Balaj.

Este vorba mai ales de dificultățile financiare ale patronului Neluțu Varga. Acesta e cu nervii la pămînt în ultimele zile din cauza unei probleme pe care nu a rezolvat-o la timpul ei.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Neluțu Varga este disperat că nu are momentan cum să restituie un împrumut pe care l-a făcut în noiembrie 2019. În mod normal nu era o sumă exagerată, doar 1,2 milioane de euro la valoarea de la ora realizării împrumutului. Dar caruselul nebuniei este uluitor!

Neluțu Varga, șeful CFR Cluj, e disperat că împrumutul de 1,2 milioane de euro din 2019 „valorează” acum peste 8 milioane de euro

Varga s-a împrumutat acum aproape doi ani de circa 1,2 milioane de euro. Spunem circa pentru că Marian Baroti, cel care i-a dat banii, a făcut-o în Bitcoin, noua monedă virtuală care începe să prindă în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Baroti l-a împrumutat pe Varga cu 165 de bitcoin, care valorau acum doi ani puțin peste 1,2 milioane de euro. Banii trebuiau returnați până pe 30 ianuarie 2020. Nu s-a întâmplat acest lucru.

S-a ajuns în instanță, s-a trecut la propuneri de executare silită, luna trecută a venit și o decizie a Judecătoriei Cluj. Gazeta de Cluj a dezvăluit în octombrie mai multe detalii ale cazului, chiar la câteva zile după ce instanța a decis că Varga trebuie să returneze cei 165 de bitcoin.

ADVERTISEMENT

Cheia întregului caz este că un bitcoin a ajuns la circa 52.700 de euro, astfel că în acest moment Varga ar trebui să restituie peste 8,5 milioane de euro. Deși luase împrumut 1.200.000 de euro!

Neluțu Varga a făcut recurs la decizia din 7 octombrie 2021 pentru anularea împrumutului, acuzându-l pe omul care i-a dat banii de cămătărie!

Ultima decizie a venit, deci, pe 7 octombrie 2021, în dosarul 2452/117/2021. Neluțu Varga a depus recurs, dar șansele sale de reușită sunt infime. El a cerut judecătorilor anularea împrumutului făcut în noiembrie 2019.

ADVERTISEMENT

Avocații patronului de la CFR Cluj au marșat pe faptul că e vorba de cămătărie, dar nu au avut câștig de cauză la termenul din octombrie. Într-adevăr, când Varga a luat împrumutul de la Marian Baroti, un bitcoin era cotat undeva la 7500 de euro, acum a depășit 50.000 de euro!

Acesta este motivul pentru care Neluțu Varga este disperat în ultimele zile. Din informațiile FANATIK, Varga ar fi primit informații că nu are practic nicio șansă să-i fie anulat la tribunal împrumutul luat de la Baroti, astfel că este bun de plată.

Toate „chingile” financiare ale omului cu banii de la CFR Cluj se suprapun peste cele ale clubului. Balaj a recunoscut că sunt probleme cu banii la club, o evaluare clară urmând să fie făcută în pauza de iarnă. Atunci vor pleca unii jucători cu salarii mari, probabil și Alibec, dar și cei neutilizați, tot atunci vor mai intra ceva milioane de euro și de la UEFA pentru această toamnă.

Plus că CFR mai are de disputat două meciuri în Conference League, două victorii însemnând 1.000.000 de euro și chiar o posibilă calificare, măcar teoretic, în primăvara europeană.

Ce este bitcoinul sau criptomoneda. Culmea hilarului pentru Neluțu Varga: noul sponsor al CFR Cluj se ocupă tocmai cu tranzacționarea bitcoin!

Bitcoin este o monedă virtuală digitală care a apărut pe piață în 2009. Este „meritul” japonezului Satoshi Nakamoto, care are o avere de peste 50 de miliarde de dolari.

Bitcoin nu este o monedă emisă de vreo monetărie, nu există pe hârtie, plastic sau metal. Pentru a ajunge în posesia unei astfel de monede digitale trebuie să intri pe o platformă de tranzacționare. Există și în România astfel de platforme, iar specialiștii spun că eToro ar fi printre cele mai recomandate.

Da, chiar eToro, noul sponsor principal al celor de la CFR Cluj din această vară! O situație de-a dreptul hilară pentru Neluțu Varga, care din cauza unui împrumut în bitcoin are de achitat acum o sumă de peste 8,5 milioane de euro!

„Problema” cu acest bitcoin, pe care Varga o resimte din plin acum, este că valoarea crește sau scade într-o perioadă foarte scurtă. E imprevizibil, tocmai pentru că piața încă îl asociază ca pe un nou-venit, mai spun specialiștii.

Bitcoin este un bun de mare risc, iar exemplul împrumutului lui Neluțu Varga este edificator: de la 1,2 la 8,5 milioane de euro în mai puțin de doi ani!

  • 1,5 milioane de euro „varsă” anual eToro, o companie de tranzacţionare şi investiţii din Israel, noul sponsor principal al CFR Cluj
  • 3 luni se fac pe 25 noiembrie 2021 de când CFR Cluj nu și-a plătit majoritatea angajaților
ADVERTISEMENT