Sport

Neluțu Varga e pregătit să rezilieze 5 contracte la vară, chiar dacă ia titlul cu CFR Cluj. Cine sunt „greii” vizați. Exclusiv

FANATIK a aflat numele fotbaliștilor de care Neluțu Varga, acționarul majoritar al campioanei CFR Cluj, vrea să se despartă la finalul actualului sezon.
04.05.2022 | 11:04
Nelutu Varga e pregatit sa rezilieze 5 contracte la vara chiar daca ia titlul cu CFR Cluj Cine sunt greii vizati Exclusiv
FANATIK a aflat numele fotbaliștilor de care Neluțu Varga, acționarul majoritar al campioanei CFR Cluj, vrea să se despartă la finalul actualului sezon
ADVERTISEMENT

Deși CFR Cluj este favorită să câștige titlul de campioană și în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1, Neluțu Varga a pregătit o listă cu fotbaliști importanți de care plănuiește să se despartă, la vară.

Neluțu Varga e pregătit să rezilieze 5 contracte la vară, chiar dacă ia titlul cu CFR Cluj

FANATIK a aflat numele celor cinci fotbaliști la care CFR Cluj este pregătită să renunțe, la finalul actualului sezon: Rachid Bouhenna, Guessouma Fofana, Runar Sigurjonsson, Alex Chipciu și Cătălin Itu.

ADVERTISEMENT

Acționarul majoritar de la CFR Cluj, Neluțu Varga, este hotărât să scape de fotbaliștii menționați mai sus chiar dacă formația sa va câștiga titlul de campioană și în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1.

Guessouma Fofana n-a mai jucat din luna august pentru CFR Cluj

Adus de Marius Șumudică în vara anului trecut, Guessouma Fofana nu a mai bifat minute de joc pentru CFR Cluj din 2021. Ultima partidă jucată în tricoul campioanei României datează din luna august, când a primit doar cinci minute în victoria cu FCSB, scor 4-1.

ADVERTISEMENT

Per total, Fofana a strâns doar 233 de minute în șapte meciuri jucate pentru CFR Cluj. Având în vedere că Dan Petrescu nu a dorit să-l țină nici în lot, Fofana a jucat mai multe partide pentru țara natală, Mauritania, în ultima perioadă.

Rachid Bouhenna, transfer cu scandal la CFR Cluj

Rachid Bouhenna era văzut ca un transfer important realizat de CFR Cluj în vara lui 2021. La acel moment, Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a produs o tiradă la adresa fundașului algerian, pe care l-a acuzat de faptul că a semnat pe ascuns cu formația din Gruia.

ADVERTISEMENT

„Noi l-am întrebat săptămânal care este destinația lui, unde vrea să plece, de ce nu vrea să continue la Sfântu Gheorghe. I-am oferit un contract destul de bun și, așa cum a declarat Attila (n.r. Hadnagy), ne-a cam dus cu zăhărelul, că mai așteptăm, că eu vreau să plec în străinătate, că eu nu vreau să rămân în România.

Asta a specificat ori de câte ori am discutat. Spunea că vrea să plece în străinătate, deoarece copiii lui intră în clasa întâia și aici nu sunt clase de predare în limba franceză. Dar, dacă nu pleacă din România, a spus că o să prelungească înțelegerea cu noi”, declara Laszlo Dioszegi la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Partida CFR Cluj – FC Argeș, 1-0, care a contat pentru etapa a 21-a a sezonului regulat, este ultimul meci bifat de Rachid Bouhenna pentru campioana României.

Runar Sigurjonsson, salariu de nabab la CFR Cluj

Runar Sigurjonsson a fost transferat de CFR Cluj, în februarie 2021, liber de contract, de la FC Astana. Mijlocașul islandez a intrat rapid în lumina reflectoarelor, prin prisma faptului că are cel mai mare salariu din Casa Pariurilor Liga 1. Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Sigurjonsson câștigă 37.500 de euro pe lună la campioana României.

Sigurjonsson a jucat doar un minut în cel mai recent meci oficial bifat pentru CFR Cluj. Este vorba despre partida Universitatea Craiova – CFR Cluj, 3-2, din etapa a 4-a din play-off-ul Ligii 1.

Cătălin Itu, în afara listei de Liga 1

Cătălin Itu a revenit la CFR Cluj, în luna ianuarie a acestui an, după un împrumut la Dinamo. Însă, Dan Petrescu a ales să nu se mai bazeze pe el, având în vedere vârsta acestuia, 22 de ani, care nu-l mai face eligibil pentru regula U21.

Tânărul fotbalist n-a mai jucat din luna februarie pentru CFR Cluj și, între timp, a fost scos de pe lista de Liga 1, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Alex Chipciu, cel mai vechi jucător dintre cei cinci aflați pe lista neagră

Alex Chipciu este cel mai vechi jucător dintre cei cinci care urmează să se despartă de CFR Cluj, la vară. Acesta a fost transferat de campioana României, în ianuarie 2020, liber de contract, de la Anderlecht.

Spre deosebire de ceilalți jucători de pe „lista neagră”, Chipciu prinde lotul în mod constant la CFR Cluj. Însă, salariul de 30.000 de euro pe lună al fotbalistului în vârstă de 32 de ani reprezintă unul dintre motivele pentru care conducerea formației din Gruia vrea să se despartă de acesta.

Interesant de menționat este faptul că, vara trecută, CFR Cluj i-a prelungit contractul lui Alex Chipciu până în 2023.

  • 1 este locul ocupat de CFR Cluj în Casa Pariurilor Liga 1
  • 32,53 milioane de euro este cota lotului CFR-ului
ADVERTISEMENT