Sport

Neluţu Varga i-a decis soarta lui Edi Iordănescu după titlul cu CFR Cluj: “Nu pot să fiu aşa măgar!” Exclusiv

Edi Iordănescu a câştigat titlul cu CFR Cluj, iar Neluţu Varga, patronul clubului, i-a decis soarta.
19.05.2021 | 00:04
Nelutu Varga ia decis soarta lui Edi Iordanescu dupa titlul cu CFR Cluj Nu pot sa fiu asa magar Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat ce hotărâre a luat Neluţu Varga în privinţa lui Edi Iordănescu, după ce antrenorul de 42 de ani a câştigat titlul cu CFR Cluj. Ardelenii au cucerit al patrulea trofeu consecutiv în Liga 1 şi se pregătesc de cupele europene.

Ce decizie a luat Neluţu Varga în privinţa lui Edi Iordănescu: antrenorul rămâne la CFR Cluj

Din informaţiile FANATIK, Edi Iordănescu va rămâne încă un an la CFR Cluj şi îi va conduce pe ardeleni în meciurile din preliminariile Ligii Campionilor. Neluţu Varga le-a transmis deja apropiaţilor decizia, la scurt timp după ce echipa a câştigat al patrulea titlu consecutiv de campioană a României.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să-l aduc pe Mutu după ce Edi a câştigat titlul. Nu pot să fiu aşa de măgar şi să-i fac asta lui Edi. Îl las să ducă echipa în Europa League”, le-ar fi transmis Neluţu Varga apropiaţilor.

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Adrian Mutu era favoritul lui Neluţu Varga pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu, însă varianta a picat după ce antrenorul de 42 de ani a adus titlul în vitrina lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are un mare avantaj în preliminariile Ligii Campionilor

Dacă o calificare în grupele Ligii Campionilor pare o misiune imposibilă pentru orice echipă din România, CFR Cluj poate profita de un culoar favorabil în drumul spre grupele Europa League, obiectivul dorit de Neluţu Varga pentru sezonul viitor.

CFR Cluj va juca în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, fază în care va fi cap de serie şi va evita nume grele din fotbalul european. Ardelenii vor avea acelaşi statut şi în turul 2 preliminar, astfel că o eventuală calificare în turul 3 din UEFA Champions League ar fi echivalentă cu un pas mai aproape de grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Dacă CFR Cluj va ajunge în turul 3 al Ligii Campionilor şi va fi eliminată în această fază, drumul va fi continuat în Europa League, unde ar fi calificată în play-off, anticamera grupelor.

Edi Iordănescu îşi putea începe al doilea mandat la CFR Cluj cu o mare performanţă

Adus în decembrie 2020, după ce Dan Petrescu a fost demis de Neluţu Varga, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Edi Iordănescu îşi putea începe mandatul cu o calificare în 16-imile de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

În ultimul meci din faza grupelor, CFR Cluj avea nevoie de o victorie cu Young Boys Berna pentru a prinde din nou primăvara europeană. Succesul ar fi însemnat cel mai important moment din cariera lui Edi Iordănescu, însă se poate revanşa în vară.

După ce Gabriel Debeljuh a deschis scorul la Berna pe finalul partidei, arbitrul Benoit Bastien a intrat în scenă şi a distrus visul ardelenilor, cu un penalty acordat cu uşurinţă din care elveţienii au egalat, ca mai apoi Gaudino să aducă victoria adversarilor lui CFR Cluj.

Ce a spus Edi Iordănescu după ce a câştigat titlul cu CFR Cluj

La finalul meciului de la Botoşani, Edi Iordănescu nu a dorit să vorbească despre viitorul său la CFR Cluj şi a declarat doar că mai are contract cu formaţia din Gruia până în luna iunie.

“E prea frumos momentul să vorbesc despre viitor. Nu aș vrea să umbresc momentul acesta cu comentarii despre ce urmează. Eu am contract cu CFR până în luna iunie, vom vedea ce se va întâmpla, dar nu comentez”, a declarat Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT