Sport

Neluțu Varga i-a luat fața lui Gigi Becali! Proiectul de Champions League inaugurat cu mare fast de patronul lui CFR Cluj în Burkina Faso. Foto și Video Exclusiv

Neluțu Varga, proprietarul CFR Cluj, a deschis în capitala Burkina Faso o Academie de fotbal cu 600 de copii, mari talente ale fotbalului african, școală din care deține 51% din acțiuni.
28.02.2024 | 16:34
Neluțu Varga și-a deschis cu mare fast Academia din Burkina Faso
ADVERTISEMENT

Neluțu Varga este un om care nu vorbește în van, iar atunci când promite ceva se ține de cuvânt. Așa cum FANATIK vă informa în exclusivitate la finalul anului trecut, patronul lui CFR Cluj avea în plan să se asocieze cu o puternică Academie din Africa, iar acum totul a devenit realitate.

Neluțu Varga e în Burkina Faso, unde și-a inaugurat Academia de Fotbal Salitas. I-a luat-o înainte lui Gigi Becali

Motivat de profiturile realizate de CFR Cluj din vânzarea fotbaliștilor de pe „Continentul Negru”, cel mai recent exemplu fiind Emmanuel Yeboah, vândut la Brondby pentru 1,8 milioane de euro, Neluțu Varga s-a hotărât să-și deschidă o Academie de Fotbal în această zonă a lumii, care să devină o pepinieră de mari talente.

ADVERTISEMENT

Iar acum, visele au devenit realitate. Patronul lui CFR Cluj se află în aceste zile la Ouagadougou, capitala statului african Burkina Faso, unde a deschis Academia de Fotbal Salitas. El i-a luat-o astfel înainte rivalului Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, care avea în plan să investească într-o școală de fotbal din Africa de Sud, după transferul lui Siyabonga Ngezana.

În prezența a numeroși ziariști și oficialități locale, Neluțu Varga și-a inaugurat cu mare fast Academia, una care speră să producă jucători de mare valoare pentru CFR Cluj. Jucători care, după ce vor aduce trofee pentru gruparea ardeleană, sunt așteptați să ajungă la echipe de top ale Europei și, de ce nu, chiar și în Champions League.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de un proiect de o asemenea anvergură, evident că și banii investiți au fost pe măsură. Pentru început, Neluțu Varga și asociatul său au contribuit cu impresionanta sumă de 700.000 de euro, însă lucrurile nu se vor opri aici.

Pentru că vorbim de o Academie în care vor învăța tainele fotbalului peste 600 de copii, și cheltuielile vor fi pe măsură. Astfel că alte sume importante vor fi alocate pentru masă, vitaminizare, echipamente, dar și pentru achiziționarea unui autocar ultramodern.

ADVERTISEMENT
nelutu varga
Neluțu Varga, la inaugurarea Academiei din Burkina Faso

Neluțu Varga, după inaugurarea Academiei din Burkina Faso: „E un proiect ambițios, la care visez de mult timp”

Neluțu Varga nu este singur în această „aventură” din Burkina Faso, ci este susținut de un asociat puternic. Patronul lui CFR Cluj deține 51% din acțiunile Academiei de Fotbal Salitas, restul de 49% din acțiuni fiind în posesia colonelului maior Yacouba Quedraogo.

„Eu am 51% din Academie, restul de 49% aparțin unui om minunat de aici, din Burkina Faso, care iubește fotbalul cu aceeași patimă ca și mine. Sperăm să scoatem jucători de mare valoare, adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj  să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

ADVERTISEMENT

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp, și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie. O Academie care va aduce multe valori în campionatul românesc. Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat. Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România”, a declarat Neluțu Varga în exclusivitate pentru FANATIK după ce și-a inaugurat Academia de Fotbal Salitas din Burkina Faso.

  • 700.000 de euro este investiția inițială făcută de Neluțu Varga și asociatul său în Academia de Fotbal Salitas
  • 600 de copii sunt înscriși la Academia lui neluțu Varga din Burkina Faso

Neluțu Varga și-a deschis Academie în Burkina Faso

ADVERTISEMENT