Sport

Neluțu Varga, patronul campioanei CFR Cluj, afacere de 20 de milioane de euro cu arabii. Exclusiv

Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj negociază cu Ministrul Apărării din Dubai, mare microbist, o investiție grandioasă la Cluj. O parte din bani ar putea ajunge și la clubul de fotbal!
30.06.2021 | 19:00
Nelutu Varga patronul campioanei CFR Cluj afacere de 20 de milioane de euro cu arabii Exclusiv
Neluțu Varga, patronul campioanei CFR Cluj, afacere de 20 de milioane de euro cu arabii
ADVERTISEMENT

Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, a sărbătorit al patrulea titlu consecutiv al echipei sale departe de România. În timp ce echipa condusă atunci de Edi Iordănescu bătea la Botoșani și se încununa matematic campioană, Varga era în Dubai, acolo unde negocia o afacere deosebit de importantă, care poate avea legătură și cu echipa de fotbal.

Negocierile dintre cele două părți sunt aproape de finalizare, zilele trecute existând noi discuții detaliate.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga a fost „introdus” în Dubai de un prieten bun stabilit de 10 ani acolo

Neluțu Varga a fost de mai multe ori în Dubai pentru a pune la punct această afacere deosebit de importantă atât pentru el, pentru oraș, dar și pentru CFR Cluj. Patronul campioanei a fost introdus în cercurile de afaceri din Dubai de un prieten bun al său, stabilit acolo de peste 10 ani.

Neluțu s-a împrietenit între timp cu ministrul apărării din Dubai, unul dintre cei mai respectați politicieni din zonă. Din informațiile FANATIK, cei doi sunt aproape să bată palma pentru o afacere de peste 20 de milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Ministrul e topit după fotbal și e implicat la Al Ain, echipa care-l vrea pe Florin Tănase de la FCSB!

Un rol important în legătura formată între cei doi este pasiunea ministrului pentru sport, în principal pentru fotbal. Este un microbist foarte activ, fiind implicat și la Al Ain, una dintre cele mai puternice echipe din zonă, care are și o academie foarte dezvoltată.

Al Ain este formația care s-a arătat interesată recent de transferul lui Florin Tănase de la FCSB, mutare anunțată exclusiv de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Afacerea pe care Varga și partenerul său o negociază de ceva timp este în primul rând legată de imobiliare. Patronul CFR-ului a preluat de la Arpad Paszkany, când acesta a plecat din Gruia, și unele afaceri imobiliare pe care se pregătește să le dezvolte.

Negocierile cu partea arabă merg spre o investiție de peste 20 de milioane de euro în imobiliare la Cluj, câteva milioane urmând să fie direcționate, cum ar dori ambii parteneri, spre clubul de fotbal. Să se dezvolte astfel o colaborare CFR – Al Ain cu beneficii de ambele părți.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga, după ce a luat ultimul titlu cu CFR Cluj: „CFR e cea mai frumoasă jucărie a mea!”

Neluțu Varga a vorbit în exclusivitate cu FANATIK la câteva minute după ce al patrulea titlu consecutiv al CFR-ului a devenit realitate. Varga a venit la CFR în vara lui 2017, a investit foarte serios de atunci și – incredibil, poate! – a luat campionatul în fiecare sezon. Patru din patru!

Sunt foarte bucuros pentru noul titlu. Nu voi vinde niciodată această echipă, este cea mai frumoasă jucărie și îmi aduce cele mai plăcute clipe din viață. Acum sunt în Dubai cu afaceri”, a declarat Varga atunci exclusiv pentru FANATIK.

Visul patronului de la CFR Cluj: „Mă opresc la 10 titluri!”

În paralel cu afacerile pe care le desfășoară, Neluțu Varga a prins o pasiune mare și pentru fotbal. A devenit cu fiecare sezon ce a trecut tot mai atașat de CFR Cluj, cu atât mai mult cu cât a și făcut performanță. După tripla lui Dan Petrescu, care a dus CFR și în primăvara europeană, a venit titlul cu Edi Iordănescu, care a luat echipa la 6 puncte de primul loc și a devenit matematic campion cu o rundă înainte de finișul play-off-ului.

Unde se va opri Varga? El, personal, are deja patru titluri din cele 7 ale CFR-ului în toată istoria. Vrea mai mult, dar mai ales să ajungă cu CFR în grupele Ligii Campionilor. Acela e marele vis.

Chiar din Dubai, Neluțu Varga și-a anunțat planurile de viitor pentru FANATIK: „E echipa mea, e sufletul meu și nu renunț la ea nici dacă mai vin trei pandemii. Iar în ceea ce privește titlurile, o să mă opresc, cred, doar când ajung la 10 titluri. Doar cu mine patron!

2020, anul în care Neluțu Varga a trăit două mari decepții

Chiar dacă titlurile curg pe bandă rulandă la CFR Cluj, se poate spune că 2020, anul pandemic, a fost unul în care Varga a trăit două mari decepții. Ambele în Europa.

Mai întâi, chiar cu puțin timp înainte de începutul pandemiei, CFR Cluj a fost eliminată în primăvara europeană a sezonului 2019/2020 de FC Sevilla, după 1-1 la Cluj și 0-0 în Spania. La partida retur, lui Păun nu i s-a validat, cu VAR, un gol în ultimele minute, care ar fi calificat echipa lui Dan Petrescu. Sevilla a câștigat ulterior Europa League!

Apoi, pe final de an, în decembrie, CFR Cluj a ratat calificarea din grupe, după un penalty controversat acordat celor de la Young Boys Berna, elvețienii mergând mai departe. Abia venise Edi Iordănescu la CFR, iar acel obiectiv a fost singurul ratat de antrenor în sezonul trecut, dar și acela după o fază controversată.

„Mi-i inima frântă! Suntem prea mici… Asta este, mergem înainte cu capul sus și inima ruptă. Sunt mândru de jucători și de antrenori. A fost unul dintre cele mai bune meciuri de când sunt eu patron! Îi felicit sincer!” – Neluțu Varga, în exclusivitate pentru FANATIK, după Young Boys – CFR Cluj 2-1

După titlul cucerit de Edi Iordănescu în vară, Neluțu Varga și-a făcut, în paralel cu „afacerea arabă”, planuri pentru un nou campionat câștigat. Acum cu Marius Șumudică. Dar până atunci, în câteva zile începe asaltul la marele vis al patronului – grupele UCL -, primul meci fiind la Cluj, pe 6 iulie, cu bosniacii de la Borac Banja Luka.

  • 60 milioane de euro a investit Neluțu Varga în CFR Cluj în cele 4 sezoane de când a preluat echipa. A luat titlul an de an!
  • 16 milioane de euro a încasat CFR Cluj doar din drepturile TV în perioada 2017-2021
  • 27 milioane de euro au reprezentat sumele intrate în conturile CFR-ului de la UEFA pentru performanțele din ultimii 4 ani
ADVERTISEMENT