Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Nemții iubesc rozul! Echipamentul bizar al Germaniei la EURO 2024 a stabilit un record istoric

Germania joacă în roz meciurile în care este considerată echipa oaspete. Echipamentul controversat este cel mai bine vândut din istorie
19.06.2024 | 21:03
Nemtii iubesc rozul Echipamentul bizar al Germaniei la EURO 2024 a stabilit un record istoric
Echipamentul bizar al Germaniei a stabilit un record istoric. Ce reprezintă culoarea roz. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Germania este gazda Campionatului European din 2024. Nemții au făcut show în deschiderea turneului final când au învins reprezentativa Scoției cu scorul de 5-1, iar în meciul cu Ungaria au impresionat și prin altceva. Echipamentul roz a ieșit în evidență din momentul în care fotbaliștii au ieșit de la vestiare.

Viitor și echipament roz pentru Germania

Germania i-a obișnuit pe fanii fotbalului din întreaga lume cu un echipament alb, curat. În ultimii ani, fosta campioană mondială a avut mai multe variante pentru meciurile din deplasare, de la o costumație all black până la un echipament turcoaz.

ADVERTISEMENT

La EURO 2024, nemții se îmbracă în meciurile în care sunt considerați oaspeți într-un echipament roz în degrade. Culoarea este cu siguranță una atipică, însă fanii au apreciat originalitatea. Tricourile de deplasare au devenit cele mai bine vândute din istorie, conform The Athletic.

“În contrast cu elementele mai tradiționale ale tricoului de acasă, noul echipament de deplasare este menit să reprezinte noua generație de fani ai fotbalului german, precum și diversitatea țării. Modelul în formă de diamant de pe tricou este de asemenea destinat să reprezinte o aripă de vultur. Întregul aspect este completat de șorturi și șosete mov”, au explicat oficialii Federației Germane de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Nu toți fanii Germaniei au fost încântați de această schimbare. Mulți s-au plâns de faptul că rozul nu este o culoare care se regăsește pe steagul țării. Pe echipamentele trecute se regăseau elemente caracteristice precum linii orizontale aurii sau inscripții roșii sau negre.

Germania kit

Nemții au făcut și haz de necaz. Mulți au comparat noul echipament cu mai multe personaje din desene animate precum Pantera Roz sau Barbie. Naționala lui Nagelsmann speră ca rozul să le poarte noroc și să facă un turneu final memorabil.

ADVERTISEMENT

În primul meci de la EURO, Germania nu a avut nicio emoție. Nemții au învins Scoția cu un categoric 5-1 în care tinerii Musiala și Wirtz au făcut show. Die Mannschaft este una dintre marile favorite la acest turneu final având statutul de țară gazdă.

Nu doar Germania are un echipament atipic. Belgia, echipa din grupa României, joacă meciurile în care este considerată oaspete în albastru deschis, costumația fiind inspirată din serialul pentru copii: Herge.

ADVERTISEMENT

Belgia Kit

România joacă în același echipament cu care s-a calificat la EURO

Deși multe naționale au luat decizia de a marca turneul final din Germania printr-un echipament nou, România îmbracă tot tricourile galbene cu care ne-am calificat la EURO. Decizia a apărut una bizară, însă Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat: “Nu avem superstiții. Ceea ce ne dorim cel mai mult este ca suporterii care ne vor însoți în Germania și cei care vor rămâne în țară să poată să achiziționeze în continuare tricoul actual al echipei naționale”.

ADVERTISEMENT
5.25 este cota BETANO ca Germania să câștige EURO 2024