Fotbal international

Nemuritorul Gianluigi Buffon. Legendarul portar va semna un nou contract cu Juventus şi îşi va încheia cariera la 44 de ani

19.04.2020 | 17:56
Nemuritorul Gianluigi Buffon Legendarul portar va semna un nou contract cu Juventus si isi va incheia cariera la 44 de ani
ADVERTISEMENT

Buffon este un gen de Nemuritorul în variantă fotbalistică. Legendarul portar al lui Juventus are deja 42 de ani şi 26 de ani de carieră la înalt nivel în urma sa, dar nu doreşte sub nici o formă să îşi aşeze mănuşile în cui.

Ar avea 44 de ani în 2022

Dimpotrivă, dacă totul va decurge cu bine şi nu prea sunt motive să fie altfel, Gianluigi Buffon va semna curând un nou contract cu campioana ultimelor opt ediţii în Italia, valabil pe o durată de doi ani.

ADVERTISEMENT

Ceea ce înseamnă, cu condiţia ca la încheierea acestei înţelegeri jucătorului veteran să nu îi vină ideea de a mai vrea să meargă mai departe, că ar urma să spună stop la fantastica vârstă de 44 de ani!

Totti a scris că Buffon vrea să joace până la 50 de ani

E adevărat că bunul său prieten Francesco Totti a scris pe contul personal că Buffon vrea să joace până la 50 de ani, dar nu crede că o mai poate face decât pentru încă doi-trei ani.

ADVERTISEMENT

Buffon are şi un motiv personal care îl face să continue. Este vorba de împlinirea visului de a câştiga odată în cariera fabuloasă trofeul Champions League, pe care l-a pierdut de trei ori până acum, de fiecare dată cu Juventus. De două ori împotriva marilor forţe ale Spaniei, Barca şi Real Madrid şi o dată în cea mai plicticoasă finală, decisă la lovituri de departajare în favoarea lui Milan.

Cannavaro crede că îl vor opri alţii

Alt fost coechipier şi prieten, Fabio Cannavaro, e şi mai tranşant:“Ei bine, o să știi. Nu va dori să se oprească, dar îl vor face să se oprească, ceea ce este foarte diferit”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul însuşi recunoaşte că visează în continuare, are aceeaşi pasiune ca la început şi se simte în puteri să continue. Şi glumeşte spunând că poate merge mai departe chiar până la 80 de ani.

Gluma lui Buffon cu 80 de ani

“Când visezi, este plăcut să te vezi în atâtea situații diferite. Am nevoie de entuziasm. Anul trecut m-am gândit să mă retrag, dar mi-am dat seama că mă grăbeam.

ADVERTISEMENT

“De aceea, visez să rămân pe teren până la 80 de ani, când sunt un bătrân în obiectiv, cu un baston de mers și nr.1 pe spate.” Buffon se amuză pe seama faptului că are tricoul lui Weah, Thuram, Chiesa sau Maldini dar şi pe cele ale fiiilor acestora, dar le aşteaptă pe cele ale nepoţilor.

ADVERTISEMENT