Fotbal international

„Nemuritorul” Zlatan Ibrahimovic: a marcat golul 500 la echipele de club! Intră în istoria fotbalului

07.02.2021 | 17:50
Nemuritorul Zlatan Ibrahimovic a marcat golul 500 la echipele de club Intra in istoria fotbalului
ADVERTISEMENT

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic își confirmă renumele de “nemuritor”, marcând golul de 1-0 pentru AC Milan în partica contra celor de la Crotone. “Ibra” a ajuns astfel la golul cu numărul 500 marcat pentru echipele de club.

Ajuns la 39 de ani, Ibrahimovic se află într-o formă excepțională, atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Fără ă fie afecta de trecerea anilor, suedezul este liderul incontestabil al vestiarului de la AC Milan.

ADVERTISEMENT

Milanezii sunt liderii la zi din Serie A și speră ca la finalul sezonului să se încoroneze drept echipa campioană, performanța pe care nu au mai reușit-o din sezonul 2010-2011, atunci când, tot Zlatan era vârf de atac.

“Nemuritorul” Zlatan Ibrahimovic a marcat golul 500 la echipele de club

Minutul 30 din partida AC Milan – Crotone reprezintă momentul în care Zlatan Ibrahimovic a marcat golul 500 la echipele de club unde a evoluat. Atacantul este indispensabil formației din Milano într-o perioadă în care încearcă să își recapte statutul de odinioară. Cu Juventus, “eterna campioană” din ultimul deceniu de Serie A, aflată într-un declin de formă, dar și de personalitate, AC Milan este ținută în “cărțile” pentru titlu de Zlatan.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare calitate a lui Zlatan , pe lângă instinctul de golgheter înăscut, este abilitatea de a deveni simbolul echipelor pentru care a evoluat. Diferența față de Cristiano Ronaldo este că suedezul, deși orgolios și încăpățânat, reprezintă centrul nucleului de jucători, pe când portughezul, indiferent de situație, se reprezintă pe sine. Golul 500 este binemeritat, venit drept răsplată pentru o carieră fantastică, căruia mulți i-au prevăzut sfârșitul atunci când semna pentu LA Galaxy, în MLS.

Doar la Barcelona nu s-a ridicat la adevărata sa valoare, motiv pentru care a părăsit clubul catalan înainte de expirarea contractului. Era și greu într-o perioadă în care Guardiola reconstruia filosofia lui Cruyff pe Camp Nou, iar titul se rezuma la sistemul de joc “alimentat” de Xavi, Iniesta și Messi. De la revenirea pe “San Siro”, atacantul a marcat de 26 de ori în toate competițiile, fiind el mai bun marcator al lui Milan în prezent.

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic intră în istoria fotbalului

Zlatan Ibrahimovic a reușit golul 500 pentru echipele de club în partida cu Crotone, însă per total, inclusiv la echipa națională, suedezul are 568 de reușite, fiind pe locul 3 în topul jucătorilor încă activi. Doar Cristiano Ronaldo (781), și Lionel Messi (748), sunt peste Zlatan în acest top.

Vârful lui Milan a debutat în fotbalul profesionist în 1999, la Malmo, unde a înscris de 18 ori, fiind remarcat de Ajax Amsterdam care l-a transferat imediat. În campionatul olandez a punctat de 48 de ori, devenind goalgheter-ul campionatului. Ușile Serie A se deschideau pentru Zlatan, care a evoluat pentru toate cele 3 mari echipe ale Italiei, Juventus Inter și Milan, pentru care a marcat de 175 de ori cumulat.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe goluri pentru o singura formație le-a reușit la PSG, cu 156, devenind cel mai bun marcator din Ligue 1, în perioada în care a evoluat. Zlatan și-a descris stilul de joc ca fiind unic, deseori comparat cu alți fotbaliști acesta a declarat că nu a fost inflențat absolut de nimic în carieră, nici măcar de originile sale: “Stilul suedez? Nu. Stilul Iugoslav? Nu. Acesta este stilul Zlatan!”, declara Ibrahimovic.

  • 16 goluri în 17 partide a reușit Zlatan Ibrhimovic în acest sezon pentru AC Milan
ADVERTISEMENT