ADVERTISEMENT
Hotnews

NENOROCIRE pe celebra insulă grecească LESBOS! DRAMA care se întîmplă chiar ACUM!

Un aflux nemaivazut de imigranti spre coasta maritima a Greciei a adus insula turistica Lesbos "aproape de colaps", cu peste 2.000 de nou sositi pe zi, potrivit organizatiei internationale Rescue...
Autor: Ionuţ Cataramă | 19.08.2015 | 08:31
NENOROCIRE pe celebra insulă grecească LESBOS! DRAMA care se întîmplă chiar ACUM!

Un aflux nemaivazut de imigranti spre coasta maritima a Greciei a adus insula turistica Lesbos “aproape de colaps”, cu peste 2.000 de nou sositi pe zi, potrivit organizatiei internationale Rescue Committee (IRC), informeaza AFP, citata de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Aproape 6.500 de refugiati au dormit pe Insula Lesbos luni seara, iar feriboturile catre Grecia continentala sunt completate deja pana la mijlocul saptamanii viitoare.

“Daca nu vor fi puse la dispozitie alte ambarcatiuni, numarul total de refugiati de pe insula, care numara circa 90.000 de locuitori in mod obisnuit, ar putea creste cu 20.000”, potrivit unei declaratii a IRC facute marti, la Kos.

Din ianuarie, aproape 224.000 de imigranti au ajuns in Europa pe Mediterana. Mai mult de jumatate, 124 000 de oameni, sunt acum in insulele grecesti, mai ales Lesbos, Chios, Kos, Samos si Leros, arata cel mai recent bilant al Organizatiei ONU pentru refugiati.

ADVERTISEMENT

Sursa: hotnews.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT