News

Bărbatul care și-a ținut nepotul legat în lanțuri, condamnat la închisoare. Ce pedeapsă a primit

Curtea de Apel Galați a respins acțiunea în apel formulată de bărbatul care și-a ținut nepotul legat în lanțuri, pentru a-l cuminți. Acesta a fost condamnat la închisoare, primind o pedeapsă de 2 ani și 8 luni
19.01.2022 | 10:32
Barbatul care sia tinut nepotul legat in lanturi condamnat la inchisoare Ce pedeapsa a primit
Bărbatul care și-a legat nepotul în lanțuri a fost condamnat la închisoare. sursă foto: pexels.com
ADVERTISEMENT

Bărbatul care și-a legat nepotul în lanțuri, pentru a-l împiedica să mai consume droguri și să fure, a fost condamnat la închisoare. Aceasta a primit o pedeapsă privativă de libertate de doi ani și opt luni.

Bărbatul care și-a ținut nepotul legat în lanțuri, condamnat la închisoare. Ce pedeapsă a primit

Bunicul care a decis să îi dea nepotului său o lecție, legându-l în lanțuri, are de ispășit ani grei de închisoare.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, în urma comiterii infracțiunilor de lipsire de libertate și rele tratamente aplicate minorului.

Bărbatul a fost trimis în judecată în septembrie 2021, iar magistrații de la Judecătoria Brăila au decis pedeapsa acestuia.

ADVERTISEMENT

Individul a formulat apel împotriva sentinței penale, însă Curtea de Apel Galați a hotărât că decizia condamnării este una definitivă.

“Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul P. Constantin împotriva sentinţei penale nr.1510/29 octombrie 2021 a Judecătoriei Brăila. Deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului durata reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, cu începere de la 25.08.2020 la zi.

ADVERTISEMENT

Constată încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul P. Constantin. Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel.

Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpat şi persoana vătămată minoră se vor avansa din fondurile Ministerului Justiţie către Baroul Galaţi. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Galaţi.

ADVERTISEMENT

Minor de 15 ani, legat în lanțuri de bunic

După mai multe probleme create de nepotul său, un bunic în vârstă de 64 de ani s-a gândit la o metodă neobișnuită de a-l cuminți pe adolescent.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu se mai droga, acesta l-a împiedicat pe minor să plece din casă, legându-l cu un lanț de fier.

Îl elibera doar atunci când copilul avea nevoie să meargă la toaletă sau în alte cazuri excepționale.

“În luna august 2020, persoana vătămată obişnuia să plece de acasă, în cartier, cu prieteni de-ai săi, petrecând timpul cu aceştia, fumând marijuana şi etnobotanice, lipsind nopţile de acasă.

Astfel că, în data de 13 august 2020, bunicul său, P.C., în grija căruia se afla de circa o lună de zile, de când revenise de la tatăl său din Franţa, a luat hotărârea de a-l lega cu lanţul din fier de piciorul stâng, cu lacăt, de peretele camerei în care minorul dormea, stând aşa legat prima dată timp de două zile, timp  în care bunicul îi aducea de mâncare, apă, ţigări şi ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă.

Uneori îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acasă”, a menționat procurorul de caz în rechizitoriu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS