Life

Nepotul lui Gigi Becali, scandal uriaș cu Poliția. De ce i-a dat în judecată pe oamenii legii

04.01.2021 | 10:09
Nepotul lui Gigi Becali scandal urias cu Politia De ce ia dat in judecata pe oamenii legii
Nepotul lui Gigi Becali, scandal uriaș cu Poliția. De ce i-a dat în judecată pe oamenii legii. Sursa foto: zf.ro
ADVERTISEMENT

Nepotul lui Gigi Becali este implicat într-un scandal uriaș cu Poliția, după ce acesta i-a acuzat că l-au sancționat fără un motiv întemeiat. Astfel, Vasile Geambazi a deschis un proces cu oamenii legii pentru a scăpa de sancțiuni. 

Cu două luni în urmă, Vasile Geambazi a primit o amendă de la Poliția din București, însă acesta susține că nu a fost tratat corect și a decis să înceapă un proces cu agenții de circulație.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când nepotul lui Becali are probleme cu legea. În urmă cu câțiva ani, acesta a ajuns la DNA după ce a fost suspectat de spălare de bani într-o afacere imobiliară.

Nepotul lui Gigi Becali, scandal uriaș cu Poliția. De ce i-a dat în judecată pe oamenii legii

Vasile Geambazi se află în plin proces cu oamenii legii, pe care îi acuză că l-au sancționat pe nedrept atunci când l-au oprit în trafic, în urmă cu câteva luni. Afaceristul nu a putut trece peste amenda care i-a fost dată și a deschis un proces cu Poliția, informează spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Judecătorii nu au stabilit data primului termen, însă nepotul lui Gigi Becali ar putea afla luna viitoare dacă lucrurile se vor rezolva și dacă va ieși învingător din acest „război”.

Vasile Geambazi s-a mai „confruntat” cu legea în trecut, după ce a ajuns la DNA în urmă cu doi ani. Afaceristul a fost suspect de spălare de bani într-un dosar care miza un teren din Voluntari.

ADVERTISEMENT

Adevărul despre acuzațiile de la DNA

Ulterior, acesta a oferit explicații cu privire la acuzațiile aduse și a susținut că a încasat banii de la Ministerul de Finanțe, printr-o hotărâre judecătorască. Banii au fost investiți la Steaua, după cum relatează g4media.ro.

Motivul care a dus la aceste acuzații este o tranzacție din anul 2006, atunci când Gigi Becali a cumpărat un teren de 21 de hectare în Voluntari, pe care i l-a vândut nepotului său la scurt timp de la achiziție, cu un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Astfel, Vasile Geambazi a ajuns să fie proprietarul terenului, iar patronul FCSB a fost împuternicit să ceară despăgubiri de la ANPR pentru că nu mai putea folosi terenul.

Terenul respectiv a fost evaluat la 20 de milioane de euro, iar nepotul lui Becali a adus o nouă evaluare de trei ori mai mare (60 de milioane de euro) după ce a dat statul în judecată. După o plângere la Curtea de Apel a Capitalei, Geambazi a primit cei 60 de milioane de euro.

„Mi-e frică foarte tare, tremur de frică. Am spălat bani cu nepotul meu. S-au dus banii din contul meu în contul lui şi din contul lui la mine în cont. Am spălat bani, hai, fix, la revedere”, declara Becali la momentul respectiv, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT