Fotbal international

Nepotul lui Diego Maradona a debutat cu gol la River Plate. I l-a dedicat unchiului

08.04.2019 | 13:53
Bucuria lui Hernan Lopez după primul gol marcat

Bucurie pentru Diego Armando Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor și marele rival la acest titlu al brazilianului Pele, pentru că nepotul său, Hernan Lopez, a debutat cu gol la River Plate. E drept, Diego și-ar fi dorit mai mult și ar fi fost și mai bucuros dacă nepotul ar fi ales pe Boca Juniors, în loc de River Plate, Boca fiind echipa lui Maradona la începuturile carierei.

Nepotul lui Maradona a debutat cu gol la River Plate

Antrenorul lui River Plate, fostul mare internațional Marcelo Gallardo, s-a hotărât ca în ultima etapă a sezonului, la meciul de acasă cu Tigre, să introducă mai mulți fotbaliști care au evoluat puțin sau deloc, așa cum a fost cazul lui Hernan Lopez. Aceasta deoarece River Plate nu mai poate urca și nici coborî de pe locul 4 și va merge în preliminariile ediției viitoare a Copei Libertadores, deși este deținătoarea trofeului.

River Plate a pierdut partida cu 2-3, rezultat care, în schimb, a ajutat mult pe Tigre să termine pe poziția a opta și să prindă ultimul loc în viitoarea ediție a grupelor Copei Sudamericana, a doua competiție intercluburi din America de Sud, un fel de Europa League. Important pentru nepotul lui Maradona este că acesta a profitat la maxim de oportunitate și a marcat la debut primul său gol pentru River.

Bucuria lui Hernan Lopez după primul gol marcat
Bucuria lui Hernan Lopez după primul gol marcat

Maradona îl sfătuiește să muncească mult și să aibă răbdare

Reușita i-a fost dedicată celebrului său unchi, Hernan Lopez promițând că va face totul ca în sezonul viitor să joace mult mai multe partide, să nu mai aștepte până în ultimele 90 de minute ale sezonului, pentru a intra pe teren și a arăta ce poate. Are tot timpul, pentru că are numai 18 ani, e născut în anul 2000, deci viitorul îi aparține.

De altfel și Maradona, bucuros de reușită și de dedicația primită, îi dă același sfat. Să muncească mult și cu seriozitate și să aibă deplina încredere că îi va veni și lui rândul la momentul în care se va transforma într-un jucător important, care va introdus cât mai des pe teren pentru că are valoare și e nevoie de el. Maradona îi cere să fie convins că va ajunge sus prin muncă și prin disciplină, ultimul capitol fiind tocmai cel mai deficitar din cariera sa.