Sport

Nepotul lui Michael Schumacher, accident grav la Hockenheim. David Schumacher are fractură la coloana vertebrală. Update

David Schumacher, nepotul lui Michael Schumacher, a ajuns la spital după ce a fost implicat într-un grav accident în timpul unei curse auto.
13.10.2022 | 14:01
Nepotul lui Michael Schumacher accident grav la Hockenheim David Schumacher are fractura la coloana vertebrala Update
David Schumacher, nepotul lui Michael Schumacher, a fost protagonisul unui teribil accident în cadrul unei curse auto. Sursă foto: Captură Youtube JOHNATAN NASCAR
ADVERTISEMENT
13-10-2022
11:17

Verdictul medicilor în cazului lui David Schumacher

David Schumacher, nepotul legendarului campion Michael Schumacher și fiul fostul pilot de Formula 1 Ralf Schumacher, s-a ales cu o fractură la coloana vertebrală după accidentul în care a fost implicat în weekend pe circuitul de la Hockenheim.

”Când David a venit acasă, încă se plângea de dureri de spate. Am decis apoi să mergem la un spital din Salzburg pentru a ne face un RMN. S-a dovedit că o vertebra lombară a fost ruptă.

Nu va avea nevoie de operație, dar asta înseamnă o pauză de aproximativ șase săptămâni pentru David”, a declarat Rald Schumacher, conform Daily Mail.

Un grav accident a avut loc în timpul cursei auto de la Hockenheim, din cadrul sezonului Campionatului German de Turisme. În vârstă de 20 de ani, nepotul lui Schumacher a fost implicat în coliziune, iar ulterior a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Nepotul lui Schumacher a ajuns la spital după accidentul din cursa de la Hockenheim

David Schumacher, nepotul lui Michael Schumacher, s-a aflat printre protagoniștii unui teribil accident în cursa auto de la Hockenheim, în turul al șaselea.

ADVERTISEMENT

David Schumacher (Mercedes AMG) s-a lovit de Thomas Preining, iar mașinile celor doi au ieșit de pe pista de concurs și au intrat în pereții de protecție.

În accident a fost implicat și Dennis Olsen (Porsche), a cărui mașină a luat foc după ce s-a izbit de barierele de protecție.

ADVERTISEMENT

Cei 3 piloți au avut nevoie de îngrijiri medicale

Cei 3 piloți implicați în accident au avut nevoie de îngrijiri medicale. Totuși, organizatorii cursei auto de la Hockenheim au oferit informații despre starea piloților, aceștia fiind în afara oricărui pericol.

Accidentul s-a produs în momentul în care David Schumacher a trecut de o curbă, iar vehiculul nepotului legendarului pilot de Formula 1, Michael Schumacher, s-a izbit de mașina lui Tomas Preing.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Denis Olson a frânat brusc, iar mașina sa a intrat în bariera de protecție și a fost cuprinsă de flăcări. Incidentul i-a tulburat pe fanii prezenți în cadrul cursei din Germania, iar imaginile au făcut înconjurul lumii.

Steagul roșu a fost fluturat, cursa a continuat

Cursa s-a reluat după ce a fost fluturat steagul roșu. La final, austriacul Lucas Auer (Mercedes AMG) s-a clasat pe prima poziție.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost urmat de sud-africanul Sheldon Van Der Linde (Schubert Motorsport). Podiumul a fost completat de germanul Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport).

În vârstă de 20 de ani, David Schumacher este fiul lui Ralf Schumacher, fratele lui Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial. Legendarul pilot a suferit un grav accident în 2014, la schi, când s-a lovit de o stâncă și s-a ales cu mai multe leziuni la nivelul creierului.

David Schumacher a debutat anul acesta în DTM, însă nu a reușit să obțină vreo victorie după ce a participat în cadrul a 14 curse.

ADVERTISEMENT