News

Neputința Poliției Române explicată de un tată al cărui copil e dispărut de un an

31.07.2019 | 17:22
Neputinta Politiei Romane explicata de un tata al carui copil e disparut de un an
Ion Țanțu își caută cu disperare fiica dispărută de un an. Sursa foto: Facebook

Cazul de la Caracal, unde două tinere au fost sechestrate, violate și probabil ucise de un mecanic auto a șocat întreaga țară, scoțând în evidență neputința și lipsa de interes a Poliției Române. Din păcate, nu este pentru prima dată când instituția se dovedește incapabilă să ducă la îndeplinire unicul său scop, acela de a veghea la bunăstarea și siguranța cetățeanului.

Mărturia unui tată care își caută fiica dispărută de un an

Andreea Țanțu, o tânără de doar 19 ani din Bârlad a plecat de acasă pentru a se întâlni cu iubitul său și de atunci nu se mai știe absolut nimic de ea. A trecut un an de când tânăra n-a mai dat niciun semn de viață, iar singurul care continuă să o caute fără încetare în tot acest timp este tatăl adolescentei. Sătul de lipsa de implicare a oamenilor legii, bărbatul a luat ancheta în propriile mâini, furnizând 99% din probele care fac obiectul acestui dosar.

Eu la 12 şi un sfert am ajuns acasă, am deschis uşa şi am strigat după ea, nu era fata mea acasă. După care o sun, nu mi-a răspuns de două ori la telefon, am sunat-o pe soţia mea, a spus că nu ştie, dar că o sună ea. A sunat-o şi soţia mea, dar nu i-a răspuns, iar după, soţia mea, ştiind că i-a cerut voie să iasă, şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva rău cu fata noastră. Şi am plecat în căutarea ei. Nu am găsit-o nici în ziua de azi, ştim doar atât că el (n.r. iubitul Andreei) i-a luat telefonul pe care el susţine că l-a primit cadou şi o pereche de adidaşi pe care i-a luat fiică-mea din casă de la mine şi pe care i-a făcut lui cadou. Tot dosarul care este la parchet, 99% e făcut de mine, cu martorii mei, cu persoanele pe care le-am adus ca martori, care spun cum o înjura, cum o punea să fure din casă şi toate astea. Poliţia nu a făcut nimic, absolut nimic”, a declarat Ion Țanțu.

Andreea Țunțu este dispărută fără urmă de un an. Sursa foto: Facebook
Andreea Țanțu este dispărută fără urmă de un an. Sursa foto: Facebook

A fost deschis dosar penal pentru lipsire de libertate. Comunicatul sec al Poliției

În replică, anchetatorii susțin că a fost dechis dosar penal pentru lipsire de libertate, ca urmare a sesizării depuse de tatăl Andreei. De asemenea, în momentul de față tânăra este dată în urmărire națională și internațională.

Sesizarea a fost primită la Poliţia municipiului Bârlad în luna februarie 2018 şi se referea la faptul că o tânără, care atunci avea 19 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit. Mama tinerei a afirmat că a fost contactată telefonic de aceasta pentru a-i da acceptul să iasă din casă, ulterior familia a constatat că tânăra nu a mai revenit. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Au fost efecutate cercetări şi de către DIICOT, Biroul Teritorial Vaslui, pentru trafic de persoane şi trafic de droguri, însă cu privire la aceste fapte s-a dispus clasarea cauzei. În prezent, tânăra este dată în urmărire naţională şi internaţională”, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.