News

Nereguli grave descoperite în 3 spitale din Capitală. Inspectorii ANPC au găsit mâncare expirată, gândaci și mizerie

Inspectorii ANPC au realizat controale în 3 dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei și au descoperit nereguli grave, precum mâncare expirată pentru bolnavi, gândaci și multă mizerie.
05.04.2022 | 22:12
Nereguli grave descoperite in 3 spitale din Capitala Inspectorii ANPC au gasit mancare expirata gandaci si mizerie
Inspectorii ANPC au descoperit nereguli grave în 3 spitale din București. S-au aplicat amenzi usturătoare. Sursa foto: captură video ANPC/Libertatea, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) au făcut marți controale în Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan, din Capitală. Aici au descoperit nereguli dintre cele mai grave pentru pacienți: gândaci, mizerie și mâncare expirată.

Amenzi de zeci de mii de lei pentru 3 spitale din Capitală, unde s-au descoperit mizerie, gândaci, mâncare expirată și nu numai

La toate cele 3 unități medicale, inspectorii au aplicat amenzi totale de 32.000 lei, iar activitatea le-a fost suspendată până la remedierea problemei. ”Păi, moare și boala în cantinele verificate de noi astăzi!”, a transmis liderul ANPC, Horia Constantinescu.

ADVERTISEMENT

”Acțiunile noastre de control sunt dictate de consumatori și ATÂT! Până la multele teorii ale conspirației, hai să ne dăm în leagănele rupte și nefinanțate, cu toate că solicitări există de mult, hai să luăm tramvaiul către spital și, dacă nu ne îmbolnăvim așa, sigur o facem cum ajungem la destinație!

Păi, moare și boala în cantinele verificate de noi astăzi!Păi, moare bacteria și orice virus în paturile desfundate și învelite în păturica stră-stră bunicii!

ADVERTISEMENT

Dacă scapă din pat în viață, moare boala mancând din cantinele, “cateringul” din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinația, culmea, bolnavi!”, a transmis șeful ANPC, Horia Constantinescu, potrivit Libertatea.

De asemenea, s-au mai descoperit nereguli precum pereți cu tencuială căzută, gresie și frigidere cu rugină, aflate în grad avansat de uzură. Pe lângă acestea, mai erau și:

ADVERTISEMENT

”- oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată,
–  ustensile cu rugină,
– sistem de ventilație neigienizat cu prelingerea condensului pe masa de lucru a bucătăriei”, a mai transmis ANPC.

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, revoltat de situația din cele 3 spitale

Horia Constantinescu s-a arătat foarte revoltat de situație. El a subliniat că astfel de condiții care s-au descoperit marți în unitățile sanitare menționate nu sunt în regulă pentru sănătatea pacienților.

ADVERTISEMENT

”Păi, când trebuia să umblăm cu mască și mănuși, să stăm la distanță unii de ceilalți, care era teama? Că împărțim inegal infecția din tramvaie sau faptul că, odată ajunși în spitale, nu inspirăm bacteria și virusul potrivit?”, a mai semnalat șeful ANPC, Horia Constantinescu.

ADVERTISEMENT
Tags: