News

Nereguli la spitalele bucureștene Bagdasar și Floreasca, investigate de DNA

17.12.2020 | 17:08
Nereguli la spitalele bucurestene Bagdasar si Floreasca investigate de DNA
ADVERTISEMENT

Spitalele bucureștene Bagdasar și Floreasca sunt investigate de procurorii DNA, care au cerut mai multe documente lămuritoare.

Spitalul Bagdasar Arseni și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca sunt investigate referitor la modul de gestionare a resurselor publice în 2020.

ADVERTISEMENT

În acest sens, DNA a solicitat Curții de Conturi rapoartele întocmite referitoare la această speță.

Nereguli la spitalele bucureștene, sub lupa DNA

„În ceea ce privește documentele întocmite privind ultimele acțiuni de verificare efectuate la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” și la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) vă informăm că acestea au fost solicitate de către Direcția Națională Anticorupție”, au declarat reprezentanții Curții de conturi pentru Buletin de București.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, documentele nu au caracter public, ci fac parte din categoria înscrisurilor oficiale aflate la dosarul unor cauze penale.

Raportul Curții de Conturi a publicat în această vară un raport referitor la utilizarea resurselor medicale din sistemul medical, în care e atrasă atenția „asupra existenței aparaturii medicale și a altor dotări independente, în valoare de 16.806 mii lei, achiziționate de unitățile sanitare finanțate din credite bugetare și venituri proprii (accize) repartizate de Ministerul Sănătății, care nu au fost puse în funcțiune, nu au fost utilizate sau au fost transferate către alte unități sanitare, ceea ce dovedea că achizițiile respective nu au avut o fundamentare temeinica, unele nefiind necesare”.

ADVERTISEMENT

Spitalul Bagdasar e menționat cu privire la „achiziția unui sistem de sterilizare cu plasmă STERAD NX – 6 bucăți, în sumă de 3.425.000 de lei, nepus în funcțiune”.

Partidele de Opoziție, în special cei de la PSD, au acuzat în nenumărate rânduri Guvernul PNL că a gestionat extrem de prost pandemia și, mai mult, că a „furat” banii românilor în diferite afaceri ilegale cu dispozitive medicale sau cu măști de protecție.

ADVERTISEMENT

Singurul care a fost, momentan, trimis în judecată, e fostul director Unifarm, Ionel Adrian. Bărbatul e acuzat că ar fi cumpărat măști neconforme de la o firmă care nu avea capacitatea de a livra aceste produse.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: